logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  148/217 >>

Vártunk türelemmel

18.7.2018 19:35 | Szabó Frigyes

   Tudatjuk kedves olvasóinkkal, azokkal, akik az MKP tagjaiként mindeddig rendszeresen megkapták újságunkat, hogy júliusi számunk az utolsó, amelyet az eddigi rend szerint számukra kézbesítünk.

   Ennek az az oka, hogy másfél év elteltével sem találtunk megoldást az előfizetési díjak rendezésére. Eddig türelmesen vártunk, több megoldást is ajánlottunk, pozitív válasz azonban nem érkezett.

   A halogatás és hitegetés ideje lejárt, ezért Kiadónk úgy döntött, nem kézbesítjük tovább lapunkat a párt mintegy 650 galántai és vágsellyei járásbeli tagjának. Döntésünk ugyan olvasóink számának lényeges csökkenését jelenti, amit nagyon sajnálunk, de más kiutat nem találtunk. Sajnos, anyagilag nem tudunk senkit támogatni, a pénznek magunk se vagyunk bővében, erőnkből a párt támogatására nem futja tovább.

   Regionális sajtótermékként immár kilencedik esztendeje megjelenve úgy tapasztaljuk, hogy az a természetes, ha maga a régió élteti és tartja fönt egy-egy térség, esetünkben a Mátyusföld magyar nyelvű, a magyar értékek iránt elkötelezett orgánumát. Ha erre igény van, létezik, ha nincs, akkor nem lesz. Úgy hisszük, értékeinket, szellemi erőnket nem csak szólamokban, de ténylegesen is fel kell mutatnunk. Ennek egyik eszköze havilapunk is, amely valós igényeket elégít ki. Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi támogatási rendszerben választott képviselőink, politikusaink dolga, hogy a miénkhez hasonló igyekezeteket segítsék. Vállveregetésből, ígéretből, megértő, buzdító és dicsérő szólamokból sok van a padlásunkon. Sajnos, sehol sem fogadják el fizetőeszközként.

   A TERRA Hírújság mindig a létező mátyusföldi életerőnek volt és szeretne hírvivője, dokumentálója lenni addig, amíg ezt a sors akarja, igyekezetünk bírja, illetve ha a régió gazdasági és társadalmi erői engedik.

  Évekkel ezelőtt egyik polgármesterünk, aki településéért évtizedek óta odaadó és eredményes munkát végez, úgy fogalmazott, hogy újságunk, a Terra, amolyan eseményeket, tényeket rögzítő lap, amelyet évek, évtizedek elteltével fellapozhatunk, mert egy olyan kort, korszakot dokumentál, amely döntő lesz mátyusföldi nemzetrészünk életében.

   Meglátását, bizalmát ezúttal is köszönjük. Ami véleményét, jóindulatát némileg beárnyékolja az az a tény, hogy községe, hivatala - harminc más településsel ellentétben már évek óta egyetlenegy példányban sem fizeti elő lapunkat.

   Köszönjük a Magyar Közösség Pártja mátyusföldi tagjainak megértését. Kérjük őket, illetve az alapszervezetek vezetőségeit, rendeljék meg újságunkat, maradjanak továbbra is olvasóink!

   Egyre kevesebben vagyunk, szükségünk van egymásra!

   A TERRA Hírújságot előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  148/217 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat