logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  57/173 >>

Vezekényi ringató

21.3.2019 07:37 | Horváth Judit, GAVIT - programszervező

   Fontos számunkra a magyar családokba születő gyermekek

   Számos szervezet ismerte már fel a magyar családok közösségépítő támogatása fontosságát. A Felvidéken születő magyar gyermekek, felcseperedve, fontos részévé válnak a helyi közösségeknek, ezért fontosnak érezzük, hogy a megszületésükkor köszöntsük megérkezésüket.

   Ezt a szándékát több szervezet is üdvözlő ajándékkal kívánja kifejezni. Ebben a szellemben indult útjára 2017-ben a Rákóczi Szövetség által meghirdetett Gólyahír Program, melynek keretén belül minden magyar ajkú családba született gyermek kap ajándékba egy babanaplót.

   Régiónk dinamikusan fejlődő szervezete, a Megbecsültek Társasága, mely a szépkorúak érdekében kifejtett tevékenységével már nagy ismertségre tett szert, a nagyszülők után az unokákat is meg szeretné szólítani. Hosszas tervezést követően, 2018. június 1-vel kezdődően a mátyusföldi újszülöttek köszöntésére elindítottuk a Gólya hozza programot, mely egy üdvözlő ajándékcsomaggal szeretné köszönteni az újszülötteket és családjukat. Az ajándékcsomag tartalma: babakozmetikum, gyerekzene CD a Kicsi Hang verséneklő zenekar jóvoltából, szakirodalom az anyukáknak (Vida Ági – Anyapszichológia), mondókás könyv (Gágyor József – Édes kincsem, kis virágom), információs anyagok a magyar kisgyerekes családok számára támogatásokról és rendezvényekről, egy horgolt játék és a Rákóczi Szövetséggel együttműködve, az általuk kiadott babanapló is belekerül a csomagba. Ez a program a továbbiakban az egész Felvidékre ki lesz terjesztve.

   Abból is látszik, hogy mennyire fontosnak érezzük a magyar újszülöttek köszöntését, hogy több szervezet összefogásával szép köszöntő rendezvény született meg Vezekényen. A helyi önkormányzat nyitottsága és Zupkó Tamás polgármester úr szeretetteljes kezdeményezése hatására, tartalmas és jó hangulatú babaköszöntő összejövetel valósulhatott meg 2019. február 13-án. A 2018-as évben született babákat egy Ringató foglalkozással és a babaköszöntő ajándékokkal várták a szervezők. Szép példája ez az építő összefogásnak, hisz a megvalósítás érdekében 3 szervezet és a házigazda önkormányzat dolgozott össze: Megbecsültek Társasága, Galánta és Vidéke Társulás – GAVIT (a Rákóczi Szövetség helyi képviselője), a Cseperedő program (mely a Felvidéken működő Ringatókat és Szülők Iskolája előadásokat fogja össze) és a Vezekényi Polgármesteri Hivatal.

   A rendezvény és az összefogás oly jól sikerült, hogy a jövőben tervezzük más településeken is hasonló módon köszönteni az újszülötteket.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  57/173 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat