logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  170/236 >>

SchlossHof-ban jártak a szépkorúak

18.5.2018 21:03

   Április 17-én nagyon szép, élményekben gazdag kiránduláson vettünk részt. Meglátogattuk az Alsó-Ausztria keleti részén több mint 50 hektáron elterülő SchlossHof-i kastélyt, amely Pozsonytól 15 kilométerre, közvetlenül a szlovák határ szomszédságában található.

   A kastély az 1720-as években a savoyai herceg reprezentatív vidéki- és vadászszékhelyeként szolgált, majd 1756-ban Mária Terézia megvette ezt a birtokot, és férjének ajándékozta. A kastély történetét helyi idegenvezetőknek köszönhetően ismerhettük meg, akik vidám történeteket is meséltek az akkori uralkodók életéről.

   Megtekinthettük a felújított, különleges látványt nyújtó, négyszintes teraszos, barokk stílusú parkot is. Gyönyörködtünk a színekben pompázó virágoskertben, majd meglátogattuk az állatparkot, ahol bivalyok, őzikék, púpos tevék, fehér szamarak, lovak tették vidámabbá napunkat.

   A finom ebédet, a rántott bécsi szeletet és a desszertként szolgáló Sacher-torta szeletet a kastély udvarában található Prinz Eugen nevű étteremben fogyasztottuk el.

   A délutáni órákban jóllakva, kissé fáradtan elindultunk hazafelé. Útközben megálltunk a köpcsényi (Kittsee) csokigyárban, ahol mindenki kóstolhatott és vásárolhatott az ott gyártott csokoládék, édességek egyvelegéből.

Kovács Marcela

 

A Csárdáskirálynő Galántán

   Április 24-én ismét ellátogatott hozzánk a Pesti Művész Színház társulata, és egy fergeteges operett előadással ajándékozta meg a mátyusföldi szépkorúakat, és minden operettkedvelőt. A felejthetetlen, fülbemászó dallamok, melyeket még másnap is észrevétlenül dúdolgat az ember, színpompás jelmezek, derűt hozó poénok és a sokoldalú tánc- és énekkar varázsolták el két előadás során a városi művelődési ház esztrádtermét megtöltő közönséget. Kalocsai Zsuzsa, Harsányi Gábor, Fogarassy Bernadett, Egyházi Géza, Tunyogi Bernadett, hogy csak pár nevet említsünk a fergeteges szereposztásból, észrevétlenül repítették el a dallamok szárnyán és varázsolták bele a nézőket az Orfeum gondtalan világába és a Monarchia, a Bécsi udvar nemességének fényűző életébe.

   A szép tavaszi este, mely az örökzöld dallamok hallgatásával telt el, ismét megmutatta, hogy milyen sokan vagyunk operettszeretők Galántán és a környéken. Nagy szeretettel várjuk vissza ősszel újabb felejthetetlen melódiákkal az általunk már oly nagyon megkedvelt társulatot. És addig is, egy pillanatra se feledjék: A lányok, a lányok, a lányok angyalok …

Horváth Judit


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  170/236 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat