logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  136/236 >>

Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny 2018

18.12.2018 16:16 | Futó Mária

   A Csemadok Galántai Területi Választmánya és Városi Szervezete 2018. november 16-án immár 18. alkalommal rendezte meg Galántán a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyt, melyre 30 ifjú magyarországi és hazai „művész” nevezett be.

   A külföldi versenyzők már előző nap megérkeztek, megtekintették a verseny színhelyét, kipróbálták a színpadot, majd elfoglalták szálláshelyüket a deáki Európa Panzióban és a felsőszeli Anikó Gold Panzióban, hogy másnap reggel kipihenten érkezzenek a nagy megmérettetésre.

   A verseny reggelén nagy volt a nyüzsgés a kultúrházban, ahová a közelebb lakó versenyzők is folyamatosan érkeztek. A próbák és gyakorlás után 10 órakor Mézes Rudolf, a Csemadok országos alelnöke nyitotta meg a rendezvényt, aki üdvözölte a jelenlévőket és elmondta a szervezési tudnivalókat. A két helyszínen zajló versenyen a gyerekek először a kötelező, majd a szabadon választott darabot adták elő. Teljesítményüket magyarországi és hazai szakemberekből álló szakmai zsűri értékelte. A bíráló bizottságnak nem volt könnyű dolga, hisz számos színvonalas produkcióból kellett kiválasztani a 4 kategória legjobbjait. A délutáni gálaműsorra azonban a döntés is megszületett, itt a 12 arany minősítést szerzett versenyző adott fergeteges műsort, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott. A díjakat és a győztesek serlegeit Mézes Rudolf adta át, aki elismerő oklevéllel köszönte meg a felkészítő tanárok és zongorakísérők áldozatos munkáját. A versenyzők és kísérőik maximális elégedettségüknek adtak hangot, nagyra értékelték a családias hangulatot, a baráti légkört, a segítőkészséget, s megígérték, hogy jövőre is részt vesznek a nemzetközi hegedűversenyen, ismét ellátogatva Kodály Zoltán kedves városába, Galántára.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  136/236 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat