logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  137/236 >>

A MEGLEPETÉSEK FESZTIVÁLJA - avagy tarolt a Hahota

18.12.2018 16:14 | Srejner Melinda

   A XX.  Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál valóban a meglepetések fesztiválja volt, számunkra mindenképpen. Több alkalommal is megmérettettük magunkat a fesztiválon, de ilyen hatalmas sikerekkel még nem tudtunk büszkélkedni. Az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékunk elnyerte a fesztivál fődíját. A legjobb férfi szereplő díját Katona Péternek ítélték oda, és miénk lett a seregszemle legjobb női alakítás díja Srejner Melindának köszönhetően. A legjobb színpadképért és jelmezekért járó díj is minket illet.

   Havasi Péter, a szakmai zsűri egyik tagja, így értékelte az előadást: „ A fődíjat a diószegi Hahota  színjátszó csoport érdemelte ki az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékáért, amelyet Srejner Tibor rendezett. Egészen kiváló képességű énekeseik vannak, akik profi színházainkban is megállnák a helyüket. Remek jelmezeik és díszletük volt, és az is látszott az előadáson, hogy már tizenegyedik alkalommal játszották. A maga 135 perces időtartamával ez volt a fesztivál leghosszabb produkciója. Nem könnyű ennyi ideig lekötni a közönséget, de nekik sikerült.“

   A bemutató és a fesztivál között tíz előadást sikerült szerveznünk a környező falvakban, így szépen lassan csiszolódott a színészi játék, és így Buzita színpadán egy egységes, magabiztos csapatot láthatott a közönség. Mindig nagy örömmel járunk Szepsibe, egy életre szóló élményekkel, barátságokkal térünk haza, de úgy érezzük, hogy ez a 2018-as fesztivál különös helyet fog elfoglalni szívünkben. Ez a  sok munka, a heti két próba, a becsületes hozzáállás és egy jó, összetartó csapatnak az eredménye. A 25 éve szabadidőnket feláldozott kemény munka után, úgy érezzük csoportunk megérdemelte ezt az elismerést, és egy újabb löketet kaptunk munkánk folytatásához. Ahhoz, hogy újra megnevettessük és mosolyt csaljunk nézőink arcára, mert szabadidői tevékenységünk mellett ez a fő célunk. Sokszor elgondolkodunk azon, hogy a mai pénz központú világunkban kevés fiatal áldozná fel szinte az egész hétvégéjét azért, hogy önkéntesen ápolja és tovább vigye a magyar kultúrát, amely mindannyiunk kincse.

   A sok munka mellett, erős barátságok is kötődnek, hiszen október végén eleget tettünk magyarországi barátaink meghívásának. Felléptünk Gerendáson és Csabacsűdön. Nagy szeretettel fogadtak bennünket! Csabacsűdön másodízben léptünk fel, két éve a Charley nénje című zenés előadásunk elnyerte egy 10 éves kislány tetszését, aki anyukája elmondása szerint azóta is videófelvételünket nézi. A kislány számára, nagy öröm volt, hogy újra találkozhatott velünk, és talán még nagyobb, hogy közös fényképet készítettünk és megölelhette a „ színészeket“. Nagyszerű érzés volt ez számunkra is!

   A jövőben még fellépések sora vár ránk az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékkal a környező falvakban, illetve Diószegen is szeretnénk újra bemutatni a darabot, mivel nagy örömünkre a hazai közönség is igényli az ismétlést. Előadásainkra mindenkit szeretettel várunk, mi mindig szívesen és lelkesen készülünk minden egyes előadásra.

   Ezúton is köszönünk minden támogatást, segítséget.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  137/236 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat