logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  20/39 >>

Válogatott hírek

24.12.2018 11:22 | -rp-

   A szlovákiai polgármesterek futballválogatottja októberben 5:1-re legyőzte a nagy rivális Csehországot, majd novemberben, a prágai visszavágón 5:3-as vereséget szenvedett.

   2018. október 12-én a szlovákiai polgármesterek futballválogatottja Vladimir Púčik (Ružindol) és Roman Súkenik (Zemianske Sady) irányításával barátságos futballmérkőzésen fogadta Csehország polgármestereinek válogatottját. A mérkőzés valójában a másnap megrendeződésre kerülő szlovák - cseh derbi beharangozója volt. A mérkőzés helyszíne az FC Nyitra stadionja volt. A szlovákiai polgármesterek futballválogatottja 5-1 arányban bizonyult jobbnak az örök riválisnál.

   Az eredmény kicsit csalóka, mert nem tükrözi híven a pályán látott viszonyokat, hiszen az ellenfél is nagyon sok helyzetet dolgozott és hagyott ki, főleg az első fél órában. Gólszerzők Slavo Potisk (Jablonec), Jozef Baláž (Rovné), Martin Červenka (Ratkovce) és Adrián Macho (Šoporňa).

   Az Európa-bajnok Szlovák válogatottnak a 2018- as esztendőben ez volt a második nemzetközi találkozója. Az első találkozóját 2018. május 26-án a nagyszombati City Arénában játszotta Németország válogatottja ellen, és azt 3-0 - ás győzelemmel zárta. November 18-án a strahovi Přáteľství stadionban a cseh válogatott fogadta a szlovákiai kollégákat. Ahogy mondták, szeretnének visszavágni, hiszen az elmúlt esztendők mérlege nem kedvező a számukra. Négy mérkőzésből három vereséggel és egy döntetlennel állnak. (2014 Liberec). Sikerült is nekik: 5:3-ra győztek.

   A szlovákiai polgármesterek futballválogatottjában magyar nemzetiségű polgármesterek is fociznak, mégpedig Gőgh Ferenc (Nagyfödémes, a németek ellen gólt szerzett), Pixiades László (Kőkeszi, a csehek ellen gyönyörű gólt rúgott), Racsko Pál (Királyrév).  A csapat tagja Darócz Sándor gyúró Alsószeliből. Csallóközt és a Mátyusföldet a következő polgármesterek képviselik: Gőgh Ferenc (Nagyfödémes), Racsko Pál (Királyrév), Nemeček Tomáš (Pusté Sady), Macho Adrián (Šoporňa), Súkeník Roman (Zemianske Sady) edző, Tóth Ernő, volt nagyudvarnoki polgármester, vezetőségi tag, és Darócz Sándor (Alsószeli) gyúró.

   A Csehországban lejátszott mérkőzés több polgármester számára az utolsó volt a címeres mezben, köztük Racsko Pálnak is, aki már nem indult a polgármesteri posztért.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  20/39 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat