logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  13/506 >>

XX. Népművészeti Fesztivál és XVIII. Borfesztivál Pereden

4.12.2023 09:48 | Mgr. Jurás Lívia, az ASz elnöke

   A Csemadok Peredi Alapszervezete és a VINIPER Borbarátok Társulása augusztus utolsó szombatján tartotta a XX. Népművészeti Fesztivált és a XVIII. Borfesztivált. Az igazi nyári kánikula és a nyár végi szabadságolások ellenére sokan eljöttek erre a gazdag programmal teli folklórendezvényünkre. Szervezetünk küldetése, célja a hagyományápolás és kulturális értékek őrzése. Mindannyiunk közös feladata, hogy gyarapítsuk a kincset, amelyet elődeink összegyűjtöttek. Szervezetünk ezt tudatosítva vállalja minden évben a rendezvény megvalósítását.

   Az idei műsorunkban elsőként a hazai csoportok, a helyi nyugdíjasklub asszonykórusa és a Peredi Férfi Daloskör szórakoztatta a közönséget. A szabadtéri színpad „deszkáit“ a Varsás néptánccsoport Alsószeliből, a Nádos néptánccsoport Nádszegről, majd a felsőszeli Mátyus néptánccsoport rengette meg szemet-lelket gyönyörködtető előadással. A Felsőszeli Csemadok Alapszervezet színjátszócsoportja Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposzát adta elő. Öröm volt látni és hallani a tehetséges amatőr színjátszók lelkesedését és színvonalas előadását, ezzel is tisztelegve a költőóriás születésének 200. évfordulója előtt. A nyárasdi Sarló citerazenekarnak köszönhetően a citerazene is megszólalt a rendezvényen, az együttes gyönyörű énekhangú előadásával kísérve.

   A hagyományos peredi ízek kóstolóját a helyi nyugdíjasklub, a Vöröskereszt alapszervezete és a Csemadok helyi szervezete vezetőségének ügyeskezű gazdasszonyai kínálták. A peredi borászok finom nedűihez a szokásoknak megfelelően kóstolópohárral és kóstolójeggyel juthattak hozzá a kedves vendégek. A résztvevőknek kézművesek is kínálták portékáikat. A fiatalabb korosztály szórakoztatásáról fából készült játszóparkkal járultunk hozzá.                                                                                                                                                                

   Ezúton is szeretném megköszönni Pered Község Önkormányzatának és Nyitra Megye Önkormányzatának a rendezvényhez nyújtott segítséget és anyagi támogatást. És nem utolsó sorban mindenkinek, akik időt és fáradságot nem sajnálva fáradozott a rendezvény megvalósításáért.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  13/506 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat