logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  14/506 >>

Megváltozott képességek napja Pereden

4.12.2023 09:33 | SZAKC

   A Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás második alkalommal szervezte meg az érzékenyítő napot október 19-én, Pereden az amfiteátrum területén. A hagyományteremtő rendezvény célja, hogy a társadalmi szemléletformálás jegyében az érdeklődők próbára tegyék magukat megváltozott képességeket szimulálva többek között íjászatban, futballozásban, akadálypályán és ügyességi játékokban.

   A Mozdulj velünk! Tedd próbára magad! című programról Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a társulás által 2019-ben indított, mozgáskorlátozottakkal foglalkozó projekt folytonosságát biztosították az érzékenyítő nap megszervezésével.

   A programot üdvözölte Agócs Kőrösi Ildikó, Pered polgármestere és Nyitra megyei képviselő, aki kiemelte az érzékenyítő nap fontosságát, amely által a mozgáskorlátozott, egészségkárosult emberek közelebb kerülhetnek a társadalom egészséges tagjaihoz.

   Az esemény szakmai partnere a FEFOSZ csallóközi regionális egyesülete volt, Parcer Iván képviseletében, aki elmondta, meg kell ismertetni a fiatalokkal azokat a nehézségeket, amelyek az egészségkárosultakat érintik, hogy megbizonyosodjanak róla, ők is ugyanolyan fiúk és lányok, csak sokkal nehezebb az életük.

   Az érdeklődők kipróbálhatták az íjászatot, a dartsot, a célba dobást, a tizenegyes rúgást, valamint próbára tehették magukat, hogyan boldogulnak, ha megváltozott képességeket szimulálva, korlátozott látással és tapintással kell összerakniuk eszközöket.

   A továbbiakban érzékeléssel, észleléssel, illetve mozgással kapcsolatos tevékenységeket végezhettek az érzékenyítés jegyében.

   A nap sikerességéhez hozzájárult még Nagy Gábor, a SZAKC mozgássérült fiatalokkal kapcsolatos mentorprogramjának tagja, aki elszavalta Weöres Sándor: A paprikajancsi szerenádja című versét.

   A nap tanulságait összegezve a szervezők elmondták, hogy az érzékenyítő nap a társadalmi szemléletformálásról szólt, ahol nagyon jó benyomások érték őket, a nap folyamán nyitottságot, elfogadást és érdeklődést tapasztaltak a kicsik és nagyok részéről, ami az útjára indított kezdeményezés további folytatására ösztönzi őket. A legjobb versenyzőket díjazták, míg a résztvevők oklevélben részesültek.

   Az érzékenyítő napi program a Nyitra Megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  14/506 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat