logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  91/301 >>

Vágparti lovagok, Farkasd

11.4.2019 18:45 | V.Á.

   A magyarságtudat ápolása, kultúránk megélése, nemzeti és helyi értékeink felkutatása és megtartása természetszerűleg az idősebb korosztályhoz tartozók feladata. A Farkasdi Alapiskola három kilencedikes tanulója - Oroszi Zsolt, Varga Csenge és Vasmera Vivien, azaz a Vágparti lovagok azonban szerencsénkre másképp vélekednek.

   A Négy határon át elnevezésű vetélkedő felvidéki döntőjét 2019. március 22-én a nagymegyeri Plauter kúriában rendezték meg. A versenyt a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet közösen hirdette meg a vajdasági, Mura-vidéki és erdélyi művelődési intézetekkel, amelynek felvidéki döntőjén 18 csapat vett részt. Az általános iskolák felső tagozatosai számára meghirdetett vetélkedőben a csapatok még az ősszel elkezdték a versengést és interaktív formában, a művelődési intézet honlapján kellett megoldaniuk a négy régió történelméhez, kultúrájához és értékeihez kapcsolódó feladatokat. További érdekes és értékmentő feladat volt a helyi kultúra bemutatása és feldolgozása. A Vágparti lovagok ismertették, milyen is a farkasdi Tőkehúzás, bemutatták Sillik József természetgyógyászt, és Oláh Karcsi bácsi kosárfonó mestert. Ezek a munkák a nyilvánosság számára is elérhetőek a felvidéki értéktárban, amelyet mindenki megtekinthet az interneten.

   A döntő, jó hangulatú, nemes versengést hozott. A három legtöbb pontszámot gyűjtő csapat bekerült a Négy határon át Kárpát-medencei döntőjébe, amely április végén lesz az anyaországban, Lakitelken.

   Látván a csapatok munkáját és felkészültségét, biztosak lehetünk benne, hogy a Vágparti lovagok a győztes felsőszeli Három Dia, és a harmadik helyezést elérő vásárúti Kukkók csapatával méltóképpen fogja képviselni a Felvidéket.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  91/301 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat