logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  92/301 >>

Családi délután a Peredi Alapiskolában 2019

11.4.2019 18:42 | Mgr. Jurás Lívia, igazgató

   Iskolánkon 2019. február 16-án családi délutánt tartottunk, ahol a kisgyermekes családok, a diákok szüleikkel, nagyszüleikkel együtt izgalmas programokon vettek részt. Nagy örömünkre sokan eljöttek. Zsongott és zsibongott az iskola, a lelkes közönség egykettőre birtokába vette az épületet.  Azok, akik már rég nem jártak nálunk, végzős diákjaink kalauzolásával, felfedezőútra indultak az épületben. Minden osztályban más és más érdekes feladattal találkozhattak. Iskolánk pedagógusai mellett kézműves mesterek foglalkoztak a gyerekekkel és szüleikkel. Megismerkedtek a fafaragás, a körmöcskézés és üvegfestés fortélyaival, de készültek papírcsodák, farsangi álarcok és jelmezek is. Mesék szárnyán, tréfás feladatokon keresztül ismerkedhettek meg egymással a családok, meg a tanító nénik és bácsik. Aki eljött, az nem bánta meg. Volt családi ringató Berky Angelikával – nagyon sok babás anyuka érkezett. Az „Ilyen volt..., mesélnek a régi tárgyak“ című kiállításunkat is  érdeklődéssel nézegették a kedves szülők. Belelapozhattak a régi krónikákba és osztálykönyvekbe. A gyerekek pedig csodálkozva nézegették a kiállított régi tansegédeszközöket. Aki belefért, a  régi iskolapadot is kipróbálhatta. A farsangi fánkkóstolónak ismét nagy sikere volt, elsősorban az miatt, hogy sokféle házi készítésű finom lekvár is volt hozzá. A délután legizgalmasabb része a Budapesti Batyuszínház meseelőadása volt. A hófehér és rózsapiros című mesét mutatta be az egyszemélyes színház.  A gyerekek és a felnőttek együtt izgulták át és játszották el a mesehősök kalandjait. A közös játék és izgalmas szórakozás után a nap lezárásaként, mindenki megfogalmazta, hogy nagyon jól érezte magát. 

   Nagyon fontos a közösségi élmény, időt kell szakítani a kötetlen beszélgetésekre és a jó kultúrára. Ennek a gondolatnak a jegyében valósult meg február 16-án iskolánk családi délutánja. A családi délután szórakoztató és közösségkovácsoló eseménye után sok szeretettel várjuk az iskolai beíratásra az iskolaválasztás előtt álló kedves szülőket és gyermekeket, melyre iskolánkban 2019. április 1.2. és 3-án kerül sor.                                                                                                    


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  92/301 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat