logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  90/301 >>

Ismét összetartott a dal

11.4.2019 18:48 | Száraz Erzsébet

   A Nagyfödémesi Helyi Kulturális Központ az idén immár 7. alkalommal rendezte meg a „Dalolj velünk” című zenés szórakoztató műsorát, amelyet még 2006-ban azzal a szándékkal kezdtek el szervezni, hogy a község tehetséges felnőtt énekesei is bemutatkozhassanak a nagyközönségnek. A kétévente megrendezésre kerülő műsorban évről évre újabb tehetségek csatlakoznak az énekesek sorához.

   A műsornak napjainkban olyan nagy sikere van, mint a múlt század 70-es és 80-as éveiben zajlott „Nagyfödémesi Aranykalásznak”, a táncdalénekesek járási versenyének, amelyre még biztosan sokan emlékeznek.

   Az idén március 23-án és 24-én került sor a műsorra, amelyben 16 olyan énekes mutatkozott be, akiknek a zene és a dal jelenti az élet savát és borsát. Előadásukban 34 csodálatos dal hangzott el. Azt, hogy a műsor valóban nagy népszerűségnek örvend, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy mindkét előadás teltházas volt. A mintegy három órás műsor alatt egy pillanatra sem lankadthatott a közönség figyelme, hiszen mindig történt valami érdekes. A romantikus dalok, rock-számok, népies hangulatot idéző slágerek váltották egymást. Több alkalommal háttértáncosok emelték a már amúgy is magas színvonalat. Az első rész háziasszonya és szóvivője Prágai Erzsébet, a kultúrház igazgatója volt, aki néhány szóban bemutatta, az egyébként civil foglalkozású szereplőket. A másik részben a szervezők kihasználva a technika adta lehetőségeket, lézer–vetítéssel adták a közönség tudtára az éppen színpadra érkező énekes nevét és az általa előadott számot, melyek zöme a legszebb magyar dalokból állt, de akadt köztük szlovák, cseh és angol nyelvű is. A műsor végén pedig mindkét napon hosszan és állva tapsolt a hálás közönség.

   Elismerésünk jeléül következzenek az előadók nevei: Bózsing Katalin, Cibulka Mária, Cséfalvay Zsolt, Dinka Rozália, Hanzel Enikő, Fitos Péter, Kovács Katalin, Lelkes Zsuzsana, Lencsés Zoltán, Perleczky Tibor, Prágai Erzsébet, Švarda Ferenc, Švarda Nikolas, Trela Anett, Vajda Gabriella és Winkler Ingrid.  A táncokat Mihalek Emese és Szakál Csaba, illetve Kubovics Viktória és Molnár Laura eladásában láthatta a nagyérdemű. Külön ki kell emelni a technikusok profi szinten végzett munkáját. A műsor hang technikusa Hanzel Lajos volt, míg a csodálatos megvilágítás Sercel Krisztián és Dáni Marcel munkáját dicséri.

   Az egész műsor ismét az együvé tartozás és a jó egymás mellett élés jegyében zajlott. A műsor állandó fináléja az „Összetart a dal” című számot már együtt énekelték a szereplők és a hálás közönség.


Foto: Bubeník Tibor
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  90/301 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat