logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  19/398 >>

Tiszteletünk jeléül, Deáki

25.4.2022 10:15 | /szf/

   Két év után ismét szabadon és nagy számban, közel százan ünnepelhették a deákiak a magyar forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóját március 13-án. Az ünnepi beszédet Ft. Édes Ákos református lelkipásztor tartotta az istentisztelet keretében, a deáki református templomban. Minden elmondott ünnepi szó, minden ének és imádság, de még a Hősök szobránál elhelyezett koszorúk is az egy igaz Isten felé emelték tekintetünket, hogy Neki adjunk hálát nem csupán forradalmáraink bátorságáért, hűségéért és példamutatásáért, hanem az Ő nagy kegyelméért is, amellyel mindeddig megsegített bennünket” – hangsúlyozta a deáki református gyülekezet lelkésze.

  Az istentisztelet végeztével Baros Dániel Márai Sándor Halotti beszéd című versét mondta el. Ezután Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének tanácsosa üdvözölte az emlékezőket és olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnök levelét.

   Az ünnepség a Kálvin téri Hősök szobránál folytatódott. A Csemadok Deáki Alapszervezetének énekkara közreműködésével, G. Bukovsky Zsuzsanna vezényletével, került sor a koszorúk elhelyezésére. Deáki, Pered és Zsigárd önkormányzatai nevében a települések polgármesterei és önkormányzati képviselői, a nagykövetség képviseletében Kiss Balázs tanácsos koszorúzott. A község intézményeinek, társadalmi szervezeteinek és egyházainak vezetői és képviselői ugyancsak koszorúk elhelyezésével fejezték ki tiszteletüket a szabadságharc hősei iránt.

   Az emlékünnepség a Szózat eléneklésével fejeződött be.


Fotó: Baros Róbert
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  19/398 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat