logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  88/498 >>

RévFeszt – az élőzene varázsa

29.8.2022 20:05 | Agócs Gergely főszervező

   Ahogy már az utóbbi években megszokhattuk, július végének közeledtével a RévFeszttől hangos a Mátyusföld. Ez a nagyszabású rendezvény immár hét éves történelemre tekint vissza, tavalytól pedig már kétnaposra bővült. A szervezést ismét a Magna Festum és a Forzare polgári társulás, valamint Királyrév község vállalta magára.

   Az idei évben igyekeztünk a fesztivált még magasabb színvonalra helyezni, méghozzá több teljes élő koncerttel, ugyanis azt valljuk, hogy az élő zenétől lesz igazán fesztivál egy fesztivál. Éppen ezért az idei RévFeszten is az élő zene varázsa került előtérbe mindkét napon.

   Az első nap, csütörtökön, a jól megszokott módon a gyerekeké volt. Több népszerű gyermekzenekar látogatott el hozzánk, Pozsonyeperjesről a Glamour, Magyarországról pedig a Kalap Jakab trió, valamint az Apacuka zenekar. A zene mellett rengeteg kísérőprogrammal vártuk a legkisebbeket, volt arcfestés, hajfonás, kézműves foglalkozás, teqball, játékok és még sorolhatnánk. Rengeteg család látogatott el ezen a napon az ingyenes rendezvényünkre, sokan jöttek a szűk régiónk mellett a Csallóközből is.

   A RévFeszt pénteki napja már inkább a felnőtteknek szólt, a felhozatallal igyekeztünk minél több generációt megszólítani. Itt volt velünk a mindenki számára ismert énekesnő, Szandi, vele egyidőben érkezett egy nem várt vendég is a szakadó eső, ami minden fesztiválszervező legnagyobb rémálma. Ennek ellenére Szandinak sikerült elbűvölnie a közönséget, az eső távoztával pedig minden visszatért a tervek szerinti kerékvágásba. Jött az Edda Művek több mint másfél órás élő koncertje, zenéjükkel hozták a jól megszokott formájukat, fantasztikus hangulatot varázsoltak a királyrévi félszigeten. Rövid technikai átállás után a színpadot ByeAlex és a Slepp vette át, fergeteges koncertjükkel feledhetetlen élményt okoztak mindenkinek. Különböző látványelemeikkel fokozták a hangulatot, majd a legvégén, amikor a katartikus élmény a csúcsán járt, kidurrantak a papírtöltetek, beborítva a színpadot és a közönséget. A bulit a megszokott módon afterpartyval zártuk, Arti & Gifo Retro show-ja biztosította a talpalávalót egészen hajnalig.

   Biztos vagyok abban, hogy aki itt volt a RévFeszten, az felejthetetlen élményekkel tért haza. Most rajtunk áll a sor, hogy jövőre se adjuk alább a színvonalat.


Fotók: Baros Róbert
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  88/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat