logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  28/498 >>

Népmesemondó verseny, Zsigárd

6.7.2023 09:22 | Futó Mária

   Zsigárdon ez év május 11-én rendezték meg a XIII. Ipolyi Arnold Magyar Népmesemondó Verseny országos elődöntőjét, s ezzel kezdetét vette a „8 évtized 8 napban” rendezvénysorozat, melyre Kodály Zoltán Galánta díszpolgárává avatása 80. évfordulója alkalmából került sor Mátyusföld falvaiban, városaiban.

   Az ünneplőbe öltözött versenyzők a helyi művelődési központban gyülekeztek, ahol a seregszemlét Mézes Rudolf, a Csemadok Galántai Területi Választmányának titkára és Takács Ottó, a dunaszerdahelyi Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója nyitotta meg. A szereplők három helyszínen, a kultúrházban, a Közösségi és Információs Központban, valamint a könyvtárban adták elő a szebbnél szebb népmeséket. Többségük csodálatos népviseletben jelent meg, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát. Élmény volt hallgatni az ízes tájszólással előadott, sokszor vicces, vidám meséket, történeteket. A színvonalas előadások közül a szakmai zsűrinek nem volt egyszerű kiválasztani a legjobbakat.

   Amíg a döntés megszületett, a gyerekek a Szomolai házaspárnak köszönhetően a Kaszás Attila Tájházban kézműves foglalkozásokon vehettek részt és elfogyaszthatták a számukra készített frissítőt is. Ezután a zsűri értékelte a produkciókat, s eljött a vára várt pillanat is. A mesemondók izgatottan várták az eredményhirdetést. Minden gyermek oklevelet kapott, a továbbjutók pedig az országos versenyen képviselik majd régiónkat.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  28/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat