logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  355/498 >>

Májusfaállítás Deákiban

15.6.2018 11:44 | Gaál László

   Sokéves hagyományt folytatva állítottak májusfát május első napjának előestjén a deáki kultúrház udvarán a helybeli fiatalok. A kultúrműsorral egybekötött rendezvényre a Csemadok Deáki Alapszervezete, a helyi alapiskola, a helyi önkormányzat és az Együtt Deákiért Polgári Társulás szervezésében került sor. A verőfényes, ám igencsak szeles időben a kultúrház udvarán lévő szabadtéri színpadon az alapiskola Kiscsibészek néptánccsoportjának a fellépésével indult a műsor. A táncosokat a magyar óvoda énekes-játékos bemutatkozása követte, majd két mesemondó legénykének, Szalóci Andrásnak és Laky Balázsnak tapsolhatott a közönség.

   A gyerekeket a nagymamakorúak váltották a színpadon. A Hajdú Irén vezette Borostyán nyugdíjasklub tagjai vidám énekes összeállítással invitáltak egy képzeletbeli tavaszi utazásra. Őket a Matica slovenská mellett működő Klubovanka daloskör követte, Mária Runáková vezetésével. Aztán megint a gyerekeké volt a színpad, a magyar alapiskola alsó tagozatos lányaiból álló mazsorettcsoportpompomos tánccal szórakoztatta a nagyérdeműt. Őket a Csemadok helyi szervezete mellett működő Nefelejcs vegyeskórus követte GjergjiBukovsky Zsuzsanna karvezető vezényletével. Végül pedig a nagyobb iskoláslányok csillogó-villogó mazsorettcsoportja zárta a műsort. Mind a néptáncosok, mind a mazsorettek színvonalas előadása Bugár Mónika tanító néni munkáját dicséri, az ügyes mesemondókat pedig Renczés Nóra tanítónéni készítette fel. A konferanszié szerepét Mészáros Győző, a Csemadok helyi szervezetének és országos tanácsának tagja vállalta magára.

   A kultúrműsor után a gyerekek szalagokkal díszítették fel a színpadtól kissé távolabb fekvő májusfa ágait. A falu határából származó sudár jegenyét a községi hivatal mellett működő kisüzem alkalmazottai készítették oda.  A felpántlikázott fát végül az Együtt Deákiért társulás szervezésében a helybeli legények és meglett férfiak közösen állították a helyére. Befejezésképpen az előző évekhez hasonlóan tábortűz volt betervezve „ki mit hoz, azt eszik” alapon, ezt azonban az erős szél meghiúsította. A helyi önkéntes tűzoltók szokás szerint most is ügyeletet tartottak, de a szervezők az erős szélre való tekintettel lefújták a tűzgyújtást. Azért nem mindenkinek kellett lemondania a sült szalonnáról és szafaládéról, mert a kiskertészek helyi szervezetének egyik előrelátó tagja elektromos grillsütőt hozott magával, és a grillezett finomságokkal szívesen kínálta a többieket is.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  355/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat