logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  354/498 >>

XIV. Bográcsfesztivál Pereden

17.6.2018 16:19 | Mgr. Jurás Lívia

   Május ötödikén a Csemadok, a Vöröskereszt, a Viniper BT és a Telektó PT közös szervezésében, Pered Község Önkormányzatának támogatásával  került megrendezésre a XIV. Bográcsfesztivál Pereden, a Telek-tó partján.

   Gyönyörű tavaszi idő köszöntött ránk azon a napon, így sokan eljöttek a sokszínű rendezvényre, melynek legérdekesebb része maga  főzőverseny volt. Az idei versenybe húsz csapat nevezett be. A csapatok már a reggeli órákban elfoglalták főzőhelyeiket, és délután 14,00 óráig pattogott a tűz a bográcsok alatt, készültek a különféle bográcsban elkészíthető ételek. Ezalatt az idő alatt a Vöröskereszt szervezésével egészségügyi sátor működött, ahol vérnyomás- és vércukorszint mérést lehetett igényelni, illetve alapiskoláink tanulói elsősegélynyújtási alapismereteket mutattak be. A kisgyermekes családoknak és a nagyobb gyerekeknek az alapiskola pedagógusai kézműves foglalkozásokat tartottak, de volt légvár, zene, tánc, és megannyi szórakozási lehetőség.

   A zsűri sok kóstolgatás, egyeztetés után a következő döntést hozta:  A XIV. Peredi Bográcsfesztivál győztese a Csángó PT főzőcsapata, 2. helyezettje a Viniper BT, 3. helyezettje pedig a Campus PT csapatai lettek. A legízlésesebb tálalás és a legszebb teríték díját Seregi András és csapata érdemelte meg.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  354/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat