logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  100/498 >>

Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó Verseny

30.6.2022 19:08 | Futó Mária

Zsigárd község idén immár 12. alkalommal adott otthont az Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó Verseny országos elődöntőjének. A kultúrház nagytermében már kora reggel gyülekeztek a környék és a tágabb régió többnyire népviseletbe öltözött kis és nagy mesemondói, akik négy kategóriában álltak színpadra, hogy előadják a szebbnél szebb népmeséket.

A versenyt Mézes Rudolf, a Csemadok országos alelnöke és Takács Ottó, a dunaszerdahelyi Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója nyitotta meg. A szervezési tudnivalók után a kultúrház és a KIC termei-ben sor került a megmérettetésre. A zsűri tagjai számos érdekes, színvonalas produkciót láthattak-hallhattak, s örömmel konstatálták, hogy a hosszan tartó járvány nem vette el a gyerekek kedvét a népmeséktől és a mesemondástól. A kisebbek még félénken álltak színpadra,némelyik izgult is, de hallhattunk rutinos mesemondókat és valódi tájszólással előadott népmeséket is. Mindegyik gyermek dicséretet érdemelt, de a szakemberek a jövőt illetően jó tanácsokkal is ellátták őket, elmondták, mire figyeljenek előadás közben, hogy minél jobban szerepeljenek a rozsnyói döntőben.

   A verseny után, az értékelés és döntéshozatal idején a Kaszás Attila Tájházban frissítő és kézműves foglalkozás várta a tanulókat, ahol a Szomolai házaspár jóvoltából maguk is készíthettek érdekes kézimunkákat, emléktárgyakat.

   Az eredményhirdetés során mindenki oklevelet kapott és átvehette a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének értékes ajándékát. Minden résztvevőnek és felkészítőnek szívből gratulálunk, az arany minősítést szerzett versenyzőknek pedig sok sikert kívánunk az országos döntőben!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  100/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat