logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  107/506 >>

Mátyusföldi Juniális Galántán

1.8.2022 19:57 | Futó Mária

   Ha június, akkor juniális! Nem volt ez másként idén sem. A Csemadok Galántai Területi Választmánya és városi alapszervezete idén végre normális körülmények között, megszorítások nélkül szervezhette meg június 19-én a hagyományos Mátyusföldi Juniálist, a Művészeti Együttesek Nemzetközi Találkozóját.

   A Csemadok székházában már egy héttel az időpont előtt folyt a szervezkedés, a műsor, a kellékek, a kísérő programok véglegesítése. A szervezési munkával telt csütörtök, péntek és szombat után vasárnap  a vezetőségi tagok és segítők már kora reggel a helyszínen tüsténkedtek. Felállították a sátrakat, kidíszítették az épületet, padokat, asztalokat hordtak, feliratokat ragasztgattak. Tavaly esőben kellett mindezt elvégezni, most pedig a tűző napsütés okozott kissé kellemetlen perceket. De végül minden készen állt, dél felé már az árusok is gyülekeztek, s vidám zene mellett megkezdte munkáját a gulyásfőző- és halászlét készítő csapat is. A rendezvény kezdete előtt fokozatosan érkeztek a szereplők, énekesek, citerások, szavalók, mesemondók, néptáncosok, s az udvaron lévő sátrak alatt is egyre több érdeklődő gyűlt össze. Volt aszfaltrajz, kézműves foglalkozások, arcfestés, ugrálóvár és számos egyéb attrakció is.  Három órakor Mézes Rudolf, a Csemadok Galántai TV titkára üdvözölte a jelenlévőket, többek közt Berényi Józsefet, a Nagyszombati Megyei Önkormányzat alelnökét, a Szövetség párt MKP-s frakciójának és Galántai Járási Bizottságának elnökét, Peter Paškát, Galánta polgármesterét, valamint Zupkó Tamást és Vígh Sándort, a Csemadok Galántai Területi Választmánya elnökségének tagjait, és megnyitotta a rendezvényt.

   Berényi József köszöntője után a gyönyörű népviseletben táncoló gyerekek, felnőttek fellépése nagy sikert aratott, akár csak az országos versenyeken kiválóan szereplő kis szavalóink és mesemondóink. Fellépett a vágkirályfai Muskátlis Táncegyüttes, a felsőszeli Nyíló Rózsa, de láthattuk a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola táncosait, citerásait, és megcsodálhattuk a diószegi Diócska és felsőszeli Kikelet citerazenekar műsorát is. A sokszínű program, a cigánypecsenye, sült kolbász, gulyás terjengő illata sok vendéget csalogatott el a rendezvényre. A fellépők oklevelet kaptak, az aszfaltfestő gyerekek és a gulyásfőző csapatok értékes ajándékokkal távozhattak. Mindenki nagyon jól szórakozott, szinte észre se vettük, hogy elröpült az a néhány óra, és véget ért a juniális.

   Köszönet a szervezőknek, támogatóinknak és a fellépőknek, valamint a lelkes közönségnek, nélkülük bizonyára nem sikerült volna megvalósítani egy ilyen színvonalas rendezvényt.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  107/506 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat