logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  439/451 >>

Egy tardoskeddi teadélután

14.3.2017 14:19 | Birkus Magda

   2017. február 8-án, szerdán tartották a Tardoskeddi Nyugdíjas Klub farsangi teadélutánját a Faluház földszinti nagytermében. A nyugdíjasok nem szerveznek bált – azokból öt is van Tardoskedden farsang idején, mindenki kedvére válogathat –, hanem egy délutáni összejövetelt, ahová szeretettel hívnak és várnak minden nyugdíjast, akik szívesen eltöltenek néhány kellemes órát remek kultúrműsorral, tombolával egy kis szendvics-harapnivaló és forró tea mellett.

   A klub Rozmaring énekkara egyórás műsorral készült a rendezvényre. Beleadtak – ahogy mondani szokás – apait-anyait. Parádés, pörgős, színes összeállítással léptek a népes közönség elé. A terem az utolsó helyig megtelt. A rendezvény rendkívül népszerű, minden évben telt ház van és minden évben új műsor. A klub vezetője, Hamar Marika és a Rozmaring énekkar vezetője, Puskás Marika utolérhetetlen páros. Egy ilyen komoly eseményt nagyon alaposan meg kell szervezni, gondolni kell a papírtálcától kezdve a farsangi díszítésen át egészen a kenyérszeletelő késig mindenre. Az énekkar tagjai és a klub asszonyai a szívüket-lelküket adják bele a tervezésbe, előkészítésbe, kivitelezésbe. Hetekig készülnek, gyakorolnak, beszerzik a ruhákat, rekvizitumokat – az utolsó szögig, szóig, taktusig előkészítenek mindent a színpadon és az utolsó szalvétáig, pohárig, pénzgyűjtő pléhdobozig a teremben. Mindennek tökéletesnek kell lennie. Alább nem adják.

   A műsor pedig nagyszerű volt. Egymást váltották az énekszámok – az énekkar és szóló –, magyar és szlovák népdalok, jelenetek, népszerű, ismert dalok „szegény“ nyugdíjasokra átírt, frappáns szövegekkel előadott változatai. A legjobb rész az öregasszony-gang jelenete volt. Puskás Marika találta ki, tanította be és ő volt a fő-öregasszony is. Ezek a csinos, stramm nők – Buják Zsuzsanna, Morvai Anna, Szvetko Éva, Csányi Zsuzsi, Vida Mária, magukra húzták a formátlan szoknyákat, divatjamúlt kötényruhákat, vastag fekete kabátokat, vállkendőket, keszkenyőket, botot kaptak a kezükbe és olyan falusi öregasszonyok lettek, hogy alig ismertünk rájuk, amikor „kibicegtek“ a színpadra. Fergeteges volt a műsorszám – tele humorral, jókedvvel, egy kis pikantériával – „öregasszony nem vénasszony“, néhányszor bizony meg-megvillantották a térdig érő, jó meleg bundabugyogót a majd‘ bokáig érő ócska szoknya alatt – a közönség dőlt a nevetéstől. Puskás Marika, az együttes vezetője, legjobbja, született komikája most frankón „vitte magával“ a többieket is. Egytől-egyig „vették a lapot“ és beleadták minden örömüket, mókázó jókedvüket, élvezték az előadást. Morvai Ancsi néni annyi humorral hozta a reszketeg, de belevaló, egy kis pálinkáért ácsingózó, feneket riszáló, pletykára éhes, beszólogatós vénasszonyt, hogy rutinos színpadi szereplőknek is becsületére vált volna. Mindegyikük remek volt: élték a jelenetet, lubickoltak a nagy hangon nyelvelő, sikamlós beszólásoktól sem visszariadó, vagány falusi öregasszonyok szerepében.

   A rendezvény kitűnően sikerült. A hangulatos műsort boldogan tapsolta meg a hálás közönség. A szervezők és szereplők – ezek a remek asszonyok - megérdemelték. Az énekkar két férfitagja, Szvetko László, Csányi Miklós és a harmonikán kísérő Mažár Marian nemkülönben. Szívből gratulálunk az együttesnek és a Tardoskeddi Nyugdíjas Klubnak!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  439/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat