logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  301/468 >>

Zenes a rock - A gitár

28.4.2020 19:30 | eReS

   A zenekaroknál mindig konfliktust szül, ha a feleség tagja a bandának, és ugyanúgy részese a fellépés élményének majd az ezt követő tivornyának. Nem lehet fesztelenül szórakozni, ha közben ott van valaki, aki árgus szemmel figyeli, megfelelsz-e az elvárásoknak, etikettnek. Ez még a kisebbik baj, de ha neadjisten valakinek a szépasszonyára nem a közönség néz fel áhítattal, de valamelyik zenész, akkor ez mindig bajjal jár. Ismerek zenekart, amelyikben válás lett a vége a zenakaron belüli flörtnek. Jobb, ha az asszony otthon marad. Elég gond van abból is, ha éjjel nincs otthon valakinek párja, hajnalban jön haza indokolatlan jókedvvel. Megtörtént eset, valamikor régen: Az egyik ismerős zenekar gitárosa többet ivott a kelleténél, és hogy valahogy kiengesztelje a feleségét, hajnalban hazatérőben leszedte a galántai Lenin tér virágágyasainak összes rózsáját /hogy honnan volt metszőollója hajnal ötkor, az ma is titok/. A nagy csokrot hazavitte az asszonynak. Az meglepődve, de könnyekkel a szemében elfogadta a kiengesztelést. Részeg emberünk bedőlt az ágyba és fel sem kelt délután háromig, amikor újra zenélni kellett egy szombati lagzin. Vasárnap, mikor a zenélés után leült otthon az ebédhez, látja a rengeteg rózsát. Elővette az asszonyt, megvádolta, hogy melyik szeretőjétől kapott virágot, mért csalja. Ezt érdemli, azért mert egész éjjel dolgozik? Féltékenységében és másnaposan elfelejtette a tegnapi nap részeges rózsalopását. Azt mondják virágot lopni nem bűn. Ennek ellenére másnap a helyi rendőrség megjelent emberünknél a kifosztott virágágyasok ügyében. A kihágás miatti megrovás és pénzbeli büntetés teljes kijózanodást hozott, a rend éber őrei pedig megmentettek egy házasságot.

   A féltékenység zöld szörnye ha ráül valakire, akkor nincs mentség. Az alap nélküli gyanakodás nagy szerencsétlenség minden házasságban, okkal meg végzetes. Velem történt meg a dolog. Zenéltem egy zenekarral. Szerdánként próbáltunk Galántán, a mai Csemadok-ház pincéjében. A feleségem egyszer eljött utánam. Valamit elfelejtett, vagy én nem csináltam meg valamit, vagy egyszerűen csak kíváncsi volt ránk. Mivel akkor még nem volt mobiltelefon, bejelentés nélkül állított be a próbahelyiségbe. Úgy alakult, hogy épp akkor kint voltam a közeli kocsmában, ahova elugrottam kofoláért. Meleg volt és szomjaztunk. A fiúk csodálkozva néztek a feleségemre. Mikor megkérdezte, hogy hol vagyok, ezek azt mondták poénból, hogy nem értik mit akar, mikor már rég nem játszok velük. Nem részletezem, mennyit kellet magyaráznom otthon a szerdai próbákat, és azt, merre vagyok szombatonként hajnalig. Valahogy lekezeltem az ügyet.

   Pár héttel később Szeliben játszottunk egy bulit. Otthonról már délután hatkor elmentem, vittem a szerelést és mindent, ami kell. Nyolc órakor a színpadon minden kész, megyünk hangolni. Ekkor Gyuri, a gitáros rémülten mondja, hogy nincs a gitárja a kocsiban. Otthon hagyta. Ilyen nincs! - mondom. De van! Eljön zenélni és nincs mivel. Mindenki ivott már alkoholt, csak én nem. Akkor én megyek vissza a gitárért Galántára. Fél kilenc, és várnak a fiúk rám és a gitárra. Ekkor betoppan a feleségem. Kérdi, hol vagyok, mikor kezdünk? Gyuriék most már nem viccelnek, komolyra veszik a dolgot, és elmondják, mi van: Nincs gitár, otthon felejtettük, a Sanyi ment érte. Szórakozzatok a keresztanyátokkal! - mondja a feleségem és fölháborodva elviharzik. Nem vár ő meg senkit, tudja honnan fúj a szél. Magyarázzatok amit akartok! Méghogy eljön a gitáros gitározni gitár nélkül, és pont a zongoristának kell érte menni. Reggel otthon nem volt mit mondanom. Nem hittek nekem. A tények sem mentették meg a házasságomat.   


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  301/468 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat