logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  283/451 >>

TERRA Hírújság – 2020 májusa

18.5.2020 09:59

   Tavaszi ritkaságok címmel az árvalányhajról és a csórmányról olvashatunk Mészáros Magdolna tollából. Pünkösd ünnepéről ugyanitt, a Színes rovatban találunk összefoglalót.

   A világjárvány okozta állapotokról, az ellene hozott intézkedésekről, a vész következményeiről több oldalon foglalkozik a lap:

   Az iskolák bezárása után kialakult helyzetről, a távoktatás kezdeti nehézségeiről, módszereiről és a jelenlegi helyzetről vidékünk iskoláinak vezetői számol be. Hátországban címmel pedig több településünk polgármestere köszöni meg egyének és szervezetek segítségét, akik a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében cselekedtek önzetlenül. A Megbecsültek Társasága rovatban idősek számolnak be a kijárási korlátozások alatt eltöltött mindennapjaikról.

   Mézes Rudolf, a Csemadok Galántai JB titkára a szervezet tevékenységéről, az összefogás jelentőségéről, a tervezett események megvalósításáról ír. A lap közli a 2020-as mátyusföldi rendezvények módosított tervét, és a XVIII. Kodály napok műsortervét is.

   A Közélet rovatban Jóba Alajos írását olvashatjuk a Romlás virágai Trianonból címmel.

   Gaál Joska könyvajánlója elsősorban azokhoz szól, akik szívesen emelnek le könyvespolcukról egy-egy komolyabb témájú könyvet is.

   Folytatódik Pék László helytörténeti sorozata, aki ezúttal Szakolca városának történelmi és kulturális értékeit mutatja be. Friedrich Klára rovásíráskutató Rovásírás iskoláját ezúttal is a Gyermekrovatban találják.

   A Terra Főzőcske finom halételek receptjeit kínálja, a Zenesarok rovatban pedig a hetvenes-nyolcvanas évek ismert beat-zenekaráról, a Vénusz együttesről olvashatunk.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  283/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat