logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  29/177 >>

TERRA Hírújság – novemberi szám 2019

18.11.2019 20:28

   A mátyusföldi havilap az őszi-téli időszak legjelentősebb kulturális rendezvényeinek programjait ajánlja olvasói figyelmébe.

   A vidék történéseiről szóló rovat a deáki iskola informatikai szaktantermének-, és a zsigárdi óvoda új épületrészének átadásáról tudósít. Terjedelmes beszámolókat közöl a peredi kórustalálkozóról, a Vágsellyei Pázmány Napokról, az 1956-os forradalom és szabadságharc zsigárdi és farkasdi emlékünnepségeiről, a Galántai Honismereti Múzeum Boszorkányok a múzeumban - című estjéről, valamint a vízkeleti éneklőcsoport erdélyi útjáról.

   A Csemadok oldalakon a szövetség jubileumi területi ünnepségéről olvashatunk terjedelmes beszámolót. A lap közli Szili Katalin köszöntőjét is, amelyet a kerek évforduló kapcsán küldött.

   A Műsorajánlóban az Anyanyelvi Napok és a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny részletes programját, a felsőszeli Csemadok nagyszabású adventi rendezvénysorozatának műsorát, valamint a Galántai Honismereti Múzeum 50- éves történetét, tevékenységét bemutató kiállítás meghívóját találja az olvasó.

   A szervezet dévényi kirándulásáról és a teltházas színházi előadások élményeiről, valamint a Cseperedő októberi eseményeiről a Megbecsültek Társasága oldalain olvashatunk beszámolókat.

   Rendhagyó tanévnyitó címmel a felsőszeli alapiskola minden egykori és mai tanárának találkozójáról találunk írást, a diószegi alapiskola otthonairól, vándorlásairól is itt olvashatunk. A hidaskürti magyar alapiskola sokrétű tevékenységéről ugyancsak az Intézmények rovat oldalain közöl beszámolót a lap.

   A Helytörténeti rovatban folytatódik Pék László Nagyszombat és környéke múltjáról és jelenéről - című sorozata, aki ezúttal az első magyarországi közüzemű vaspályáról ír. A Tanácsadóban a kéz-láb és száj vírusos megbetegedéséről olvashatnak, a Főzőcskében pedig régi-új ételek receptjeit találják.

   Folytatódik Friedrich Klára Rovásírás-iskolája. A Színes rovat oldalain a jókai citerások szilágysomlyói útjáról, és az SHB zenekar történetéről olvashatunk. A sportoldalakon a hidaskürti gyerekek dunaszerdahelyi DAC – kirándulásáról, és a deáki sportpálya épületeinek felújításáról találunk összefoglalót.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  29/177 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat