logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  26/177 >>

TERRA Hírújság – decemberi szám 2019

9.12.2019 15:15

   A havilap ezévi utolsó számának Lezajlott események című rovatában Deáki, Nemeskajal, Zsigárd, Felsőszeli, Negyed és Galánta egy-egy sikeres helyi rendezvényéről olvashatunk képes beszámolókat. A Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny értékelőjét és eredményeit is itt találjuk. A szépkorúak járási báljáról szóló beszámoló mellett a Megbecsültek Társasága jövő évi programtervét is közli a lap.

   A Cseperedő ünnepvárók című ismertetőben a vidék Ringató foglalkozásainak vezetői, a Szülők iskolája és a Babaszínház szervezői mutatkoznak be.

   A vágai színjátszás korszakairól Andrisák Viola, a Csemadok Vágai Alapszervezetének elnöke ír. Folytatódik Pék László helytörténeti sorozata, ezúttal Kodály Zoltán nagyszombat éveivel foglalkozik.

   A vágsellyei kórház megszüntetésének okairól és az ellátás újraszervezésének nehézségeiről Baranyay Zsolt, volt megyei képviselő fejti ki álláspontját.

   A Programajánlóban karácsonyi műsorokra szóló meghívókat találunk, de a lap közli a decemberben zajló anyanyelvi napok rendezvényeinek részletes programját, valamint a Magyar Kultúra Napja Országos Emlékünnepségére, és a Csemadok 54. járási báljára szóló meghívókat is.

   Ma este indulunk a frontra címmel Kőrös Zoltán legújabb könyvét, és a Templom a szántóföld közepén címmel Varga Ferenc, a kismácsédi templom történetét feldolgozó kiadványát a Mátyusföldi könyvek rovatban találjuk.

   Folytatódik Friedrich Klára Rovásírás-iskolája, Nagy Anna mesegyűjtő és mesemondó könyvéből pedig két különleges történetet találnak a legkisebbek és szüleik.

   A lapban két terjedelmes írás foglalkozik a megalakulásának 55. évfordulójára emlékező galántai gimnazista esztrádcsoporttal. Az egyik a műsoros emlékestről számol be, a másik az iskola zenekarok tevékenységéről értekezik.

   A Tanácsadó rovatban Újabb népbetegség címmel Mudr. Czellárik Mária összefoglalója olvasható a cukorbetegségről, a betegségben szenvedők számára összeállított alapétrenddel kiegészítve.

   A Terra Főzőcske újabb finomságok receptjeivel jelentkezik, a sportoldalakon pedig apa és fia, Lakatos Gáza és Krisztián vízkeleti ökölvívók életútjáról olvashatunk.

   A lap kiadója, munkatársai, tudósítói, támogatói minden kedves olvasónak békés, kellemes karácsonyi ünnepeket kívánnak!

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  26/177 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat