logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  182/439 >>

TERRA Hírújság – 2021 májusa

20.5.2021 11:30

   A jelentősebb májusi napokhoz kötődő helyi néphagyományok elevenednek meg a lap Helytörténeti rovatában Mészáros Ilona gyűjtéséből, valamint Száraz Pál tollából.

   Kettős megemlékezés címmel a Nagyfödémesi Borsos Mihály Alapiskola emléktábla avatásáról olvashatunk a Lezajlott események rovatban. Ugyanitt találjuk a királyréviek környezetvédelmi akcióiról, valamint a zsigárdi óvoda újrainduló életéről szóló képes beszámolókat.

   A lap két munkatársa, Horváth Judit és Rózsa Sándor is megszenvedték a koronavírus fertőzést. Tapasztalataikról, küzdelmeikről számolnak be írásaikban.

   A népszámlálás részleges eredményeiről végzett közvéleménykutatás eredményeiről ismert személyiségek mondják el véleményüket. A népszámláláshoz kapcsolódik Mézes Rudolf írása is, aki többek között az ún. asszisztált számlálás lehetséges negatívumaira hívja fel a figyelmet.

   Az egységes magyar politizálás elkerülhetetlenségéről Baranyay Zsolt ügyvéd, az MKP vágsellyei járási elnöke fejti ki véleményét.

   Mire van jogunk, ha felmondást kapunk a járvány alatt? - teszi fel a kérdést és válaszol is egyben JUDr. Bános Róbert ügyvéd, a Tanácsadó rovat oldalain.

   A 19. század közepén élt Ocsvay Ferenc nádszegi iskolamester és családja történetét a nádszegi Bugár Andrea dolgozta fel. A községi Hírmondóban megjelent anyagot lapunkban is közzétesszük.

   Különleges helyzetben és körülmények között különleges megoldások születnek. A felsőszeli RoniRun Club virtuális futóversenyének versenyszabályzatát teljes egészében közli a lap.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásíráskutató sorozata, ezúttal a tatárlakai leletekről közöl részletes ismertetőt.

   Fellinger Károly, Zebra az autómosóban - című könyvének ismertetőjét a Könyvajánlóban találja az olvasó.

   A Zenesarock rovatban a hallgatásra kényszerített zenészek és zenekarok járvány alatti tevékenységéről, valamint Varga Krisztián farkasdi zenész hitvallásáról olvashatunk egy vele készített interjúban.

   Mindennapi tűzrevalóm címmel egy hidaskürti tűzifafeldolgozó- és forgalmazó vállalkozásról olvashatunk a régió vállalkozóit bemutató rovatban.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  182/439 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat