logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  217/451 >>

TERRA Hírújság – 2021 februárja

15.2.2021 08:26

   A farkasdi tőkehúzókkal a címlapján jelent meg a havilap februári száma. Az első oldalakon az ilyenkor, farsang idején szokásos disznóvágás zsigárdi hagyományaival, és egy különleges királyrévi fánksütő verseny lebonyolításával és eredményeivel ismerkedhetünk meg.

   A Csemadok rovatban az idén rendhagyó módon megvalósult díjátadóról szóló beszámolót, továbbá a kitüntetettek nevében felszólaló Hornyák István gondolatait olvashatjuk.

   A február 15-én kezdődő népszámlálással kapcsolatban több ismertető anyagot közöl a lap, a nemzetiség, az anyanyelv vállalásával kapcsolatos gondolatairól pedig a vidék több ismert közéleti szereplőjét kérdezték a szerkesztők.

   A Közélet rovatban a Felsőszeli Települési Értéktár létrehozásáról olvashatunk Mészáros Magdaléna tollából, az aktuális politikai események kapcsán pedig Jóba Lajos foglalja össze véleményét.

   Az Intézmények rovatban ezúttal az andódi óvodát mutatja be az újság, továbbá beszámol a farkasdi alapiskola pedagógusainak értékteremtő tevékenységéről.

   Dereglyén és ladikon címmel a Farkasdon és Negyeden megtermelt zöldség vízi szállításáról olvashatunk Molnár Benő tanulmányából.

   Az otthoni munkavégzés jog körülményeiről Bános Róbert ügyvéd tájékoztat.

   A Mátyusföldi könyvek rovatban Danajka Lajos Mátyusföldi adomák című kötetének második kiadása kapcsán találunk ismertetőt és részleteket.

   Utolsó fejezetével lezárul Friedrich Klára rovásíráskutató gyerekek és kezdők számára rendszeresen közölt Rovásírás iskolája.

   A Főzőcskében többek között a töltött káposzta receptjét találjuk, a Színes rovat oldalain pedig egy nemrégiben megjelent CD lemezről olvashatunk részletesen.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  217/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat