logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  107/177 >>

Igazgatói kinevezés

22.7.2018 08:08 | Berényi József a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnöke

   A mai napon, 2018. június 28-án Berényi József és Marek Neštický a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnökei és Peter Kadlic a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat Hivatalának kultúráért és sportért felelős megbízott igazgatója átadták Takács Mihálynak, a Galántai Honismereti Múzeum igazgatói kinevezéséről szóló okiratot. A régész végzettségű új igazgató július 1-vel foglalja el tisztségét. A kinevezést követő megbeszélésen a résztvevők megegyeztek abban, hogy az igazgató legfontosabb feladata a múzeum kiállításainak további fejlesztése és népszerűsítése, a múzeum keretei közt a kétnyelvűség következetes megvalósítása lesz. Továbbá külön figyelmet szenteltek a tájházaknak valamint a Kis-Dunát érintő turisztikai lehetőségeknek, melyekben a múzeum fontos szerepet vállalhat, tekintettel arra, hogy mind a jókai, mind a tallósi vízimalom a múzeum hatáskörébe tartozik.

   Az igazgatói poszt betöltésével végre lezárul az a csaknem két éves átmeneti időszak, amely során csak megbízott igazgatóval rendelkezett ez a fontos galántai intézmény. A múzeumok jelentősége a közéletben, közművelődésben egyre nő, hiszen a felnövekvő generációk rajtuk keresztül bővíthetik ismereteiket múltunkról, kapcsolatba kerülhetnek hagyományainkkal.

   Sajtóhír: Fizetésemelés a szociális intézmények dolgozóinak

   Hírek a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat 2018. június 20-i testületi üléséről

   A  Nagyszombat Megyei Képviselőtestület legutóbbi ülésén több fontos kérdésben döntött.

 

  • Az egyik legfontosabb, a szociális intézmények dolgozóinak fizetésemelése. Az ez évi adóbevételek kedvező alakulásának köszönhetően a megye évi költségvetési bevételének többlete 2018. május 31-ig mintegy 2 millió eurót tett ki. Ebből politikai egyezség alapján mintegy 1,1 millió eurót a megye szociális intézményeiben dolgozók bérének emelésére fordítunk. Ez az intézkedés, 1145 alkalmazottunkat érinti, akik már júniustól havonta átlagban mintegy 100 euróval magasabb fizetést vihetnek haza.

 

  • A képviselők döntése alapján, a 2017-es költségvetési év bevételi többletéből a megye 1,7 millió euróval emeli azon három társaság támogatását, amelyek Nagyszombat megyével kötött szerződés alapján buszjáratokat működtetnek. A támogatásnak köszönhetően - bár a közlekedésben drágul az üzemanyag, az utasok száma csökken és a buszsofőrök fizetése is emelésre szorul - idén nem szűnik meg egyetlen buszjárat sem a galántai, sem a dunaszerdahelyi járásban.

 

  • A megyei képviselőtestület továbbá jóváhagyta a galántai és a galgóci járást összekötő kerékpárút EU-s pályázatának társfinanszírozását - 96 ezer euró összegben. A kerékpárút megépítésével jelentősen hozzájárulunk a Komárom – Gúta – Vágsellye – Szered – Lipótvár útvonal megszületéséhez.

 

  • A képviselőtestület jóváhagyta a galántai székhelyű „Čistý deň” reszocializációs intézettel kötött bérleti és fenntartói szerződés felmondását. A határozatot - ellenszavazat nélkül - 31 képviselő támogatta, 3 tartózkodott,  1 nem szavazott.  A képviselőtestület határozatban erősítette meg, hogy a megüresedett épületekben továbbra is – a tervek szerint megyei fenntartású - szociális intézmény működik majd.

 

   A testületi döntéseken túl meg kell említenünk, hogy a nyári szünidő alatt mind a galántai, mind a dunaszerdahelyi megyei fenntartású iskolákban és szociális intézményekben jelentős épület felújításokra kerül sor, melyekről a munkálatok megkezdésekor tájékoztatjuk részletesen a közvéleményt. 

 

Tisztelettel

Az MKP képviselői klubja nevében:

 Berényi József, Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnöke


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  107/177 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat