logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  268/419 >>

Határok nélküli magyarok

20.12.2019 07:50 | Édes Ákos lp.

   A Deáki Református Egyházközség 2019. november 3-án reformációs ünnepi istentisztelet keretében adott hálát a 2019-es esztendőben elvégzett munkálataiért, hiszen Isten kegyelméből a gyülekezet évek óta tartó felújítási munkálatai az idei évben is tovább folytatódtak, köszönhetően a Bethlen Gábor Alap-tól elnyert támogatásoknak.

   Az istentiszteleten megjelent Deáki polgármesterasszonya, Ing. Jakócs Krisztina is, s a lelkipásztor igehirdetését követően elsőként a gyülekezet Manna énekkara szolgált 3 énekkel, majd a lelkész beszámolója következett a sikeresen elvégzett munkálatokról. A záró ének után a templom előtti Kálvin-téren a még 2017-ben a reformáció 500. évfordulóján leleplezett jubileumi kopjafánál koszorúztunk, majd a folyamatosan megújuló gyülekezti házban a gyülekezet szeretetéből fakadó vendégségre került sor.

   A lelkipásztor beszámolójában elmondta, hogy első hullámban a BGA által még 2018-ban a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház-nak odaítélt 1,7 milliárd forintnyi összegből pályáztunk sikeresen gyülekezeti házunk 3 lépcsőben megvalósuló munkálataira. A munka egésze az épület alsó szigetelésére, -alávágására-, az összes nyílászáró cseréjére és a régi gamat-kályhák központi fűtésre való cseréjére irányult. A felújítás 2019. április 15-én kezdődött a falak alsó szigetelésével, majd június elején folytatódott a nyílászárók cseréjével (3 ajtó és 6 ablak), továbbá még a júliusi gyermektáborunk kezdete előtt sikerült a központi fűtés szerelését is elvégeztetni. A munkálatok teljes összköltsége -13 811,- eurót tett ki, melyből -11 500,- eurót a BGA-tól elnyert támogatásnak köszönhetünk.

   A gyülekezet másik jelentős beruházása a még 1927-ben épült egykori református iskola tetőzetének rekonstrukciója volt mintegy 252 m2-en, mely munka elvégzéséhez a BGA-tól 2019 tavaszán elnyert -1 000 000,- Ft-os támogatás nyújtott hathatós segítséget. Ezen munkát gyülekezetünk tagjaira, helyi ácsokra bíztuk, s a beruházást október végén és november elején sikerült megvalósítani.

   A lelkipásztor elmondta még, hogy az előző évekhez hasonlóan rengeteg Isten dicsőségére elvégzett munkáért mondhatunk köszönetet, hiszen gyülekezeti tagjaink továbbra is rendkívül segítőkészek és önfeláldozóak ahhoz, hogy amit tudunk, a saját erőnkből valósítsunk meg, ill. mindkét beruházásnál jelentős mértékű volt a gyülekezet saját anyagi forrásainak felhasználása is.

   Gondnokaink, presbitereink, gyülekezeti tagjaink áldozatkész odaszánása és minden gyülekezeti tagunk közös teherviselése arról tesz bizonyságot, hogy a gyülekezetünkért végzett áldozatos tevékenységünkben és a gyülekezetünkért elmondott imáinkban mindenkor átérezhetjük azt a felelősségünket, hogy mi Isten népe vagyunk, név szerint és felvállaltan, akik nem önmaguk dicsőségéért, hanem mindenkor és mindenben Isten dicsőségére munkálkodunk, s ebben áll a mi keresztyénségünk egyik lényeges eleme is. Vagyis örülünk, hogy tehetjük.

   Külön köszönetet mondunk még Ing. Jakócs Krisztina polgármester-asszonynak és ifj. Bertók Jenőnek, hogy az önkormányzat hathatós segítségével az idei évben is hozzájárult munkálataink sikerességéhez, ill. ugyanúgy köszönettel adózunk a vágfarkasdi Terran kft. cserépgyártó cégnek is jelentős támogatásáért.

   Továbbra is jó reménységgel vagyunk affelől, hogy munkálataink a jövőben is folytatódnak, hogy számos alkalommal gyűlhetünk még egybe hálát adni, hiszen vannak még terveink, s hisszük, hogy igazak a 127. zsoltár szavai: mely szerint „Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők...”

   Mint mindenért, úgy az idei évben megvalósult beruházásainkért is egyedül Istené legyen a dicsőség! Soli Deo Gloria!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  268/419 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat