logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  39/466 >>

A mosolyember, a nótafa

29.7.2023 13:42 | Mázsár László

   Zilizi Vilmos mögött mozgalmas, eseményekkel, kihívásokkal teli, immár a nyolc X-t meghaladó dolgos, eredményes és tanulságos életút áll. Számos, embert és jellemet próbára tevő élethelyzetben kellett helytállnia. Gyakran adódtak esetek - munkahelyen, társaságban, nyilvános helyeken, amikor magyar nemzetisége védelmére kellett kiállnia. És akadtak váratlan, megrázó események is, amelyek átvészeléséhez hatalmas lelkierőre volt szüksége. Ilyenkor életereje, hite, örökös derűlátása volt erőforrása.

   Életét meghatározó módon jellemezték a mindenkori közösségben való gondolkodás, a gyökerekhez makacsul ragaszkodó életvitel, a mindennapokat értékesebbé, mozgalmasabbá tevő emberi kapcsolatok építése. Fiatal korában eredményes sportpályafutást, labdarúgó karriert is magáénak mondhat. A gépkocsivezetés is olyannyira lekötötte érdeklődését, hogy jelenleg is folyamatosan műveli.

   Életkedve, derűje, humora és mindezek könnyed, természetes előadásának tehetsége, mesélőkészsége a társasági figyelem középpontjába emeli őt.

   A dal, a virtus, a nóta, a magyarság szolgálata, a gyermekkortól felvállalt és életén keresztül máig mesteri módon művelt nótafaszerep családi szellemi örökségként jelentek meg nála.

   Máig megőrizte édesapja daloskönyvét, egy régi füzetet, amelybe az első világháborúban megsebesült és kórházba került édesapja lejegyezte a család által ismert dalokat, nótákat. Ebből a füzetből merítve a Peredi dalcsokorral a daloskör az országos döntőn kiemelt aranysávos, a budapesti Kárpát-medencei megmérettetésen pedig Vass Lajos Nagydíjat nyert.

   Zilizi Vilmos a Peredi Daloskör alapító és oszlopos tagja, mélygyökerű és egyenes tartású Nótafája.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  39/466 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat