logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  46/91 >>

A hősökre emlékeztünk Zsigárdon

23.11.2017 14:57 | - szf -

   Ezen az esős vasárnap délutánon, 2017. október 22-én, a zsigárdi 1956-os emlékműnél emlékeztünk a 61 évvel ezelőtt Budapesten kezdődött szabadságharc hőseire, áldozataira. A több mint félszáz résztvevőt Mézes Rudolf, a rendezvény egyik szervezője köszöntötte. Többek között elmondta, hogy a forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán Mátyusföldön Kismácsédon, Zsigárdon és Galántán rendeznek regionális emlékünnepélyt.

   Az ünnepség szónoka Farkas Iván, az MKP Országos Tanácsának elnöke, megyei parlamenti képviselő és megyei elnökjelölt volt. Beszédében kiemelte, hogy elbukott forradalmaink, népünk vesztes szabadságharcai a csapások és megtorlások ellenére is mindig megújulást, új értékrendet, nemzeti megtisztulást eredményeztek, nemzedékek öntudatosodását segítették. Hangsúlyozta a nemzet egységének igényét, szabadságvágyának folyamatos megnyilvánulásait, amely korunk új generációi számára sem lehetnek közömbösek. Az újabb megmérettetésről, a novemberi megyei választásokról szólva figyelmeztetett a választási jog kihasználására, a régiónkért, polgárainkért tevékeny, magyarságukat büszkén vállaló képviselők megválasztására. Hangsúlyozta a fiatalabb generáció önazonossága erősödésének, és a nemzeti értékek megismerésének fontosságát.

   A beszédet követően Szíjjártóné Pohly Boglárka előadóművész zenés - verses műsorát hallhatták, láthatták a résztvevők. Az emlékművet Zsigárd Község Önkormányzata nevében Baranyay Alajos polgármester és Bácsay Dénes alpolgármester, valamint a község társadalmi szervezeteinek és intézményeinek vezetői, egyházközségeinek küldöttei koszorúzták meg. Az emlékezés virágait, koszorúit a megyei képviselőjelöltek – Baranyay Zsolt, Baros Róbert, Jancsó István és Kőrösi Ildikó -, az elnökjelölt, Farkas Iván, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének elnöke, a Csemadok országos alelnöke, Mézes Rudolf, valamint Pered, Deáki és Negyed község polgármesterei is elhelyezték az emlékmű talapzatánál.

   Az eseményt a kitűnő hangtechnika és a helyiek szervezőmunkája tették még méltóságteljesebbé.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  46/91 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ