logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  41/87 >>

Megjelent a TERRA Hírújság decemberi száma (2017)

8.12.2017 15:24 | Szabó Frigyes

Ismét Karácsony!

   Várjuk, és egyre közelebbinek érezzük a karácsonyt, s talán azért is rohannak a napok és hetek oly gyorsan, mert lélekben erre várunk, az áhítat, az eljövetel heteit szeretnénk mindig újra és újra átélni.

   A lap olvasóját József Attila karácsonyi verse köszönti. Műsorajánlójában sok szép élményt ígérő adventi és karácsonyi programot kínál Deákin, Felsőszeliben, Farkasdon, Zsigárdon, Jókán és Galántán.

   A vidék közösségeit bemutató oldalakon ezúttal a zsigárdi tűzoltók, a farkasdi és negyedi nyugdíjasklubok számolnak be tevékenységükről. A Kodály-év Galántán megrendezett őszi műsorainak összefoglalóját, a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny eredményeit, és a Háry János feldolgozás bemutatóiról szóló beszámolókat a Csemadok oldalakon olvashatjuk.

   A Helytörténet rovatban folytatódik a kitelepítés és deportálás 70. évfordulójára rendezett emlékünnepélyekről szóló tudósítások sora, illetve a Felvidéki rovásírásos emlékek című sorozat. A Tanácsadó rovat az ünnepek alatti mértékletes étel- és italfogyasztással, a jogi rovat pedig a kutyatámadás és kutyaharapás jogi következményeivel foglalkozik.

   Száraz Pál, nagyfödémesi író legújabb novelláskötetének ismertetőjét, valamint két falusi önkormányzati kiadványról szóló tájékoztatót a Mátyusföldi könyvek című rovatban találja az olvasó.

   A szeretet ünnepe okán, a most bővebb és színesebb Gyermekrovatban, a peredi körzeti mesefesztivál eseményeiről és eredményeiről olvashatnak, valamint az ünnepekre való felkészülésről, egy kis magyar óvoda karácsonyi előkészületeiről tájékozódhatnak.

   Bevált, ízletes, régi adventi és karácsonyi ételek receptjeit ajánlja a taksonyi Szabó Éva, a TERRA Főcske szerkesztője, aki ezúton is kellemes, családias, jó ételekben gazdag, boldog karácsonyi ünnepeket kíván a TERRA Hírújság valamennyi munkatársa nevében.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  41/87 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ