logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  30/79 >>

Három könyv

22.1.2021 08:27 | -sz-  

   I.

   „Szlovákiai magyar szépirodalom 2020- vers és prózaválogatás” című könyv a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának megbízásából készült tagjainak és nem tagjainak munkáiból, a 2019-es lap- és folyóiratok közlései alapján. Az anyagot Nagy Erika írónő válogatta és állította össze.  A kötetben 27 szerző művei szerepelnek. Köztük Juhász Kornélia galántai születésű író - költő, valamint a Mátyusföldön élő Fellinger Károly költő (Jóka) és Száraz Pál prózaíró-költő (Nagyfödémes). A mintegy 250 oldalas kiadvány mindenkinek kellemes időtöltést, értékes irodalmi pillanatokat nyújt. Fogadják szeretettel, és olvassák ezt a kötetet.

 

   II.

   A „SZÓHALÁSZOK Antológia 2020” kötet a Litera-Túra Művészeti Magazin 5. születésnapja alkalmából meghirdetett pályázat verseit és prózáit tartalmazza. A 117 beérkezett pályamunkából 97 szerző 135 figyelemreméltó alkotása kapott helyet a kötetben, amelyet Hajnal Éva és Márkus László szerkesztett és válogatott. Vallomásuk szerint a kiválasztott szövegek – versek jókora merítést nyújtanak a mai magyar irodalomból. Nagy örömünkre az antológiában Fellinger Károly és Száraz Pál figyelemre méltó alkotásai is helyet kaptak. A születésnapi könyvbemutató a világjárvány miatt ugyan elmaradt, de azt reméljük, hogy az antológiában olvasható művek kárpótlást és örömet nyújtanak a mindennapokban.

   A Pécset megjelent 390 oldalas könyvet minden kedves irodalmat kedvelőnek tiszta szívvel ajánljuk.

 

   III.

   „Üzenetek, vallomások, strófák” címmel jelent meg a rétségi Spongár András Irodalmi Kör antológiája. A 125 oldalas kötetben szereplő 29 szerző 54 alkotása (vers – próza) legjavát reprezentálja, és ad számot arról, hogy mit alkottak az elmúlt években. Az antológiában szerepel két Mátyusföldi szerző, Fellinger Károly és Száraz Pál is.

   Karaffa Gyula a kötet előszavában többek közt ezt írja: „Ezen antológia szerzői az élet sokszor egyszerű történéseiről írnak. Úgymond hétköznapi témákról. Mégis, talán épp ezzel érik el a legfontosabb hatást, s lesz a művük figyelemre méltó. Egy író-költő mindig az olvasó „helyett” beszél.”

   Figyeljenek önök is. Mazsolázzanak a szavak, mondatok között, s vegyék észre azt, amit Önök is tapasztaltak, megéltek, fontosnak tartanak.   

 

 

A három antológiára - könyvre – büszkék lehetünk mi, az itt élők is. Olvashatunk benne izgalmas verseket, prózákat és jóleső érzéssel nyugtázhatjuk, hogy milyen figyelemre méltó színvonalon mutatja meg magyar irodalmunkat.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  30/79 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat