logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  49/85 >>

Vers és próza határok nélkül, Deáki

23.1.2021 19:43 | Renczés Nóra

   Deáki tanulók a Kossányi József Vers-és Prózamondó Versenyen

   Nehéz időszakot élünk. A járvány a kultúrát is súlyos keretek közé szorítja. A Deáki Alapiskola tanulói minden évben izgatottan készülnek a szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda által meghirdetett KOSSÁNYI JÓZSEF VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYRE, ahová évek óta szívesen visszajárnak. Általában ez az első versenyünk az induló iskolaévben, kipihenve, teljes erőbedobással készülünk rá már szeptembertől.

   Sajnos az idén, mint annyi verseny, a szavalóverseny is a járványügyi helyzetből kifolyólag online formában zajlott. A vers-és prózamondó versenyek pozitívuma, hogy az élet számos területén nyújt hasznosítható tudást, magabiztosságot ad, az irodalom és olvasás szeretetére nevel, és nem utolsó sorban fontos szerepe van a baráti kapcsolatok kialakulásában.

   A virtuális térben zajló versenyek sokkal személytelenebbek, és bizony előfordulhat, hogy egyes szavalók személyisége videón keresztül nem olyan átütő, mint a személyes szereplésnél. Az egyetlen pozitívum, hogy nincs szorongás, drukk, és talán a kudarc a versenyzőket nem érinti olyan mélyen, viszont elveszik a verseny varázsa, a barátokért szorítás, beszélgetés a zsűrivel. Mindenesetre nagyon örültünk, hogy a Kossányi József Vers-és Prózamondó Verseny online formában megvalósulhatott, mert tudom, hogy a szervezők részéről nagyon sok munka áll a rendezvény mögött. Október elején beküldtük tanulóink versvideóit, amelyeket a Jókai Színház művészei, munkatársai véleményeztek. A zsűri tagjai: Garajszki Margit dramaturg, Matusek Attila és Olasz István színművészek, valamint Varga Emese művészeti vezető, akik a versenyzőket három sávba (arany, ezüst, bronz) sorolták be. Büszkék vagyunk, hogy tanulóink nagyon szép eredményekkel végeztek. Kiemelt arany sávos lett: Gjergji Izabella, Szalóczi Boglárka és Szalóci András.  Arany sávos minősítést ért el: Bukovský Zsófia, Bugár Abigél, Šipoš Mária és Baros Dániel. Ezüst sávban remekelt: Mészáros Beáta, Kment Zoe, Danič Dávid Károly és Václav Sarolta.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  49/85 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat