logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  30/70 >>

Barátságos légkör, tevékeny munka

19.2.2021 19:32 | Mgr. Vaňa Anikó

   Az andódi óvoda családias, barátságos légkört sugározó intézmény, itt gyerek, szülő és minden látogató azonnal jól érzi magát.

   A nevelői és oktatói folyamat minden gyermek számára lehetővé teszi az anyanyelvén való fejlődést. Magyarul és szlovákul is van oktatás, mi több, angol kör is működik. Gyakori, hogy a szülők a második gyermeküket is ide íratják be. Egyre többször fordul az is elő, hogy a közeli városból, Érsekújvárból is inkább az andódi óvodába hozzák gyerekeiket.

   Miben más ez az óvoda? Elsősorban abban, hogy minden gyerek igényére odafigyelnek. Minden gyerek más, minden gyerek sajátos és egyéni. Itt arra törekednek, hogy minden gyerek jól érezze magát, boldogan, mosollyal jöjjön óvodába, ahol mindig valami újat, érdekeset tanulhat. A szülők is nagyobb bizalommal hagyják kisgyermeküket az oviban, mert a pedagógusokkal jól együtt tudnak működni.

   Az intézmény nevelési programjának legfőbb tételei: az egészséges életstílusra való ösztönzés, a gyerek nyelvi-, zenei- és mozgáskészségének fejlesztése, a szülők és az idősebbek iránti tisztelet megerősítése, a kulturális és nemzeti, tradicionális értékek megőrzése.

   Az óvoda régóta működik Andódon, viszont kevesen tudják, hogy a tavalyi év során sok változáson ment keresztül: megváltozott az intézmény vezetése, és több jelentős fejlesztésre is sor került.

   Az oktatói-nevelői folyamatért most fiatal óvónők felelősek, akik nagy lelkesedéssel, szeretettel várják a gyerekeket, élményekkel gazdagítva adják át tapasztalataikat, tudásukat a gyermekeknek. Mindezt érdekesen, találékonyan, a gyermekek figyelmét felkeltve és lekötve.

   A felújított játszótér a gyerekek kedvenc helye lett az óvodában. Az új hinták és a kalózhajó, amin mászkálni, csúszni is lehet, nagy sikert aratott. Mindez a község sikeres pályázatával és az óvoda barátai segítségével jöhetett létre. Az óvoda alkalmazottai virágot ültettek, továbbá az új kerítésre festett állatka-figurákkal tették még hangulatosabbá a környezetet. Az épület új radiátorokat, világítást kapott, új kerítés épült, a konyha felszerelése pedig új eszközökkel bővült. Ez mind a sikeres pályázatnak köszönhető. A gyerekek számára egy környezetbarát sarkot is kialakítottak, ahol a gyerekek kicsit a természetben érezhetik magukat, megismerkedhetnek a növény- és állatvilággal.

   Minden évben sok közös program vár a szülőkre is, ahol gyerekeikkel és többi szülővel szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki. Ilyen a sárkányeregetés, különböző témájú és célú foglalkozás bemutatása, lámpásfaragás tökből, karácsonyi műhelyecskék, ovis bál, fellépések, szánkózás, sütögetés, közös év végi kirándulás.

   A gyerekekre mindig érdekes foglalkozás vár, vendégek is gyakran ellátogatnak közéjük.

   Ebben az iskolaévben szeretnének újra együttműködni a logopédussal és a pszichológussal. A gyerekekkel gyakran ellátogatnak a helyi könyvtárba és a múzeumba. A nagycsoportosok minden évben színházlátogatáson vesznek részt. A rendőrök és tűzoltók rendszeresen bemutatókkal kedveskednek a gyerekeknek, de ellátogat hozzájuk a bábszínház és a csillagász is. Az anyák napjára, az idősek napja tiszteletére a gyerekek műsorral készülnek, és hangulatosak a mikulás- és karácsonyváró rendezvények, valamint a farsangi és halloweeni álarcos bemutatók. Gyermeknapkor különböző sportversenyeket rendeznek a kicsiknek. A legszebb gyerekrajzokból kiállítások készülnek, közülük a legsikerültebbek rajzversenyeken is szerepelnek.

   Az iskolába készülő gyerekek mindig nagy élménnyel számolnak be az iskolai felvételikről, mert kiváló értékelésben van részük. Nagy örömünkre szolgál, hogy Andód terjeszkedik, ezért sok családnak, sok kisgyermek számára jelent jó lehetőséget az itteni óvoda. Otthon érzik magukat, megismerik egymást, barátságok szövődnek és látogathatják egymást.

   Az intézmény vezetői bíznak abban, hogy tevékeny munkával, a község és minden más támogató segítségével színvonalas nevelőmunkát végezhetnek a legkisebbek fejlődése érdekében. Nagyon várják a járvány végét.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  30/70 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat