logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  46/85 >>

A várakozás időszaka, Farkasd

24.1.2021 08:58 | Leczkési Anikó

   „Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.“ – így szól Márai Sándor tollából egy különleges gondolat, ami akár a mai kor nehézségeire is egyfajta gyógyírként szolgálhat.

   A csodák körbeölelik mindennapjainkat, ezért is döntöttünk úgy, hogy óvodás és iskolás gyermekeink segítségével intézményünk számára egy rendhagyó adventi naptárat készítünk. December első napjától minden egyes nap kinyitottunk egy virtuális kis ablakot, melyben egy ünnepi hangulatú vers vagy ének lapult. Huszonnegyedikén pedig iskolánk pedagógusainak karácsonyi üzenete szólalt meg, mellyel kívántunk békés ünnepeket és boldog új évet mindenkinek.

   S bár különleges volt napról napra várni az újabb szép gondolatokat, az apró csodák mindig jelen vannak az életünkben. Nemcsak az adventi időszakban, hanem az év minden egyes napján próbáljuk a gyermekeinket mások megsegítésére vezetni, arra, hogy ne csak egy közhelyként tűnjön az „adni jó“ szókapcsolat, hanem lehetőségeikhez képest ragadjanak meg minden adandó alkalmat a rajtuk kívüli világ jobbá tételére. Oly sok lehetőség van, csak nyitott szemmel kell járnunk a világban. Legyen az egy nagyszabású adománygyűjtés, egy apró figyelmesség falunk idős polgárai felé, vagy egy olyan lehetőség megragadása (karácsonyi mágnesek), mellyel egy gyermekalapítványt támogathatunk. Ezek a valódi értékek.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  46/85 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat