logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  13/250 >>

Vezekényi Görbe Tükör színjátszó csoport

6.8.2022 09:21 | Marafkó Mónika

„ Ha támad a nevetés, semmi sem képes ellenállni.”

 

   Ahová a Vezekényi Görbe Tükör színjátszó csoport tagjai ellátogatnak – akár amatőr színészként, akár „civilben” -, ott sosincs híján a derű, a nevetés, a kacagás, majd a könnyfakasztó hahotázás, és még fokozhatnám… Teszik mindezt önzetlenül a nagyérdemű testi-lelki egészségének megőrzéséért. A vezekényi lelkes csapat tagjaira és előadásaira gondolva, nem könnyű komolyra fordítani a szót…

   Felüdültünk Vízkeleten is 2022. június 12-e derűsen napos vasárnapján, amikor a helyi kultúrház nagyterme megtelt szórakozni vágyókkal a közönség soraiban és nevettetni vágyókkal a színpad deszkáin. A vágyak teljesültek, a Görbe Tükör „Hamis Mámor” című fergeteges vígjátéka a műsorvégi ráadás-meglepetésekkel végighömpölygette a nézőkön a jókedvet.

   A színjátszó csoport teszi mindezt szívvel-lélekkel 1992. évi megalakulása óta rendkívüli tarka felállásban. A szórakoztató munkából kiveszi a részét a falu apraja-nagyja, családok tagjai, a helyi kulturális-, nevelő- és oktatási intézmények és más helyi szervezetek képviselői, s nem utolsó sorban a falu első embere, Zupko Tamás polgármester. A kezdeti kabaréjelenetek, zenés-táncos előadások után jöttek a saját ötletek, saját darabok, nőnek bennük az új álmok. A legfiatalabb csoporttagok alig egy évesen léptek színpadra, s cseperednek szépen a nézősereg szemei előtt. A csapat többi tagján - és a mókájukban részesülő közönségen is - minden előadás alkalmával látható a három évtizedes, rengeteg humorral fűszerezett kreatív  munka korosodást gátló hatása.

   Nagy örömmel tesznek eleget minden meghívásnak a mátyusföldi közelebbi-távolabbi községekbe. Rendszeres résztvevői a felvidéki magyar amatőr színjátszó mozgalom területi válogatóinak, valamint annak egyik legnagyobb seregszemléjének, az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválnak. Sikereik magasan ívelnek felfelé, üres zsebbel soha nem térnek haza, ennek bizonyítéka a számtalan odaítélt díj kiemelkedő egyéni- és páros alakításokért, rendezői díj, több alkalommal a fesztivál fődíjának is örülhettek. A közönség szeretetének ékes bizonyítéka, hogy a vándorserleg előszeretettel vándorol újra és újra Vezekényre.

   A vezekényi társulás működésének hajtóereje és sorozatos sikereinek alapja kétségkívül az őszinte baráti- és családi kapcsolatokon alapuló kölcsönös segítőkészség és támogatás, a viszontszeretet, a mérhetetlen-végtelen humor, életöröm.

   Aki részesülni szeretne a Vezekényi Görbe Tükör amatőr művészeti együttes csodavilágából, tegyen feléjük egy kedves meghívást, s ők örömmel fognak vándorolni az arcokra mosolyt varázsolni!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  13/250 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat