logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  14/250 >>

A Diócska citerazenekar ezévi tevékenységéről

6.8.2022 09:15 | Soltó Marián, csoportvezető

   Már alig vártuk, hogy megszűnjenek a Covid-19 ellenes tilalmak, s végre össze tudjunk jönni a rendszeres pénteki próbákra. El is kezdtük ismét a munkát, amit a járvány alatt nem lehetett megvalósítani. Kemény próbák voltak, néhányszor már a gyerekek ujjai is fájtak. Valamennyire be kellett hozni a nagy lemaradást, mivel megkezdődtek végre a fellépések is.

   A ”Národné osvetové centrum” megszervezett egy országos gyermek folklór versenyt, amelyre mi is beneveztünk. A járási seregszemlére április 27-én Galántán, a Matica slovenská székházában került sor. Aranysávos minősítéssel jutottunk tovább a kerületi megmérettetésre. A kerületi seregszemlére Szenice biztosította a helyszínt, ahol május 17-én bronzsávos minősítéssel végeztünk.

   Felléptünk a Diószegi májusfa állítás ünnepén április 29-én az Inovatech előtti szabadtéri színpadon. Ezt követően felléptünk a Petőfi Sándor Alapiskola és Óvoda által rendezett anyáknapi műsoron, melyet mi nyitottunk meg citerazenével.

   A nyár folyamán még fellépünk a Diószegi Kulturális Napokon, augusztus 6-án a Kismácsédon megrendezendő parasztolimpia kultúrműsorában és augusztus 27- én Diószegen a Csemadok – napon. Továbbá tervben van még 2 összpontosítás, amelyből az egyik Magyarországon lesz megtartva. Itt új népdalcsokrokat fogunk tanulni.

   Zárásképpen szeretném megköszönni a gyerekek pozitív hozzáállását, ami tükröződik az elért eredményekben is.

   Név szerint: Búbis Dominika, Hrotkó Krisztián, Chudý Damian, Michalek Adrián Mrakova Dominika, Zsidó Levente.

   Továbbá köszönet a szülőknek, hogy rendszeresen elhozzák a gyerekeket a próbákra, a Dióhéj kulturális egyesületnek az anyagi támogatásért és úgyszintén a Diószegi Városi Hivatalnak az anyagi támogatásért. Köszönet illeti a Petőfi Sándor Alapiskola vezetőségét is a szoros együttműködésért. Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni Vígh Sándornak a szakmai segítséget.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  14/250 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat