logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  48/250 >>

Kedves szépkorú barátaink!

25.5.2021 13:59 | Fodor Szilvia

   Amikor tavaly márciusban bekopogtatott hozzánk is a hívatlan vendég, még álmunkban sem gondoltuk volna, hogy bő egy évre rá még mindig itt lesz közöttünk. Próbára tett minket, és sajnos nem mindenki állta ki a vele járó megpróbáltatásokat.

   Sok mindent kellett megtanulnunk az elmúlt időszakban és ez néha fárasztó volt, de fontos, hiszen a túlélést jelentheti, ha nem felejtjük otthon a maszkot és a kézfertőtlenítőt; ha tartjuk a távolságot másoktól; ha előrelátóan és mértéktartóan vásárolunk a boltban. Ha megtanuljuk elfogadni, hogy nem találkozhatunk azokkal, akiket a legjobban szeretünk.

   Megtanultuk, hogy mi kell a boldogsághoz, és mi az, ami elég hozzá…

   A boldogsághoz néha elég egy reggeli séta, egy telefonhívás, egy virágzó fa, vagy az, ha láthatom, ahogy növekszik a paradicsom, amit elültettem.  

   Megtanultuk, hogy egyénileg is helyt kell állni, félre kell tenni a régi sérelmeket, új barátságokat, szövetségeket kötni, segíteni, támogatni kell egymást, valamint erősnek, fegyelmezettnek kell lenni, mert csupán egymásra és magunkra is figyelve vészelhetjük át ezt a helyzetet.

   Újra meg tanított bennünket értékelni a kis, mindennapi dolgokat, boldog röpke pillanatokat, együttléteket szeretteinkkel, melyek felett azelőtt simán elmentünk, illetve természetesnek vettük. És nem utolsósorban megmutatta azt is, hogy valójában milyenek az emberi kapcsolataink.

   Mi szerencséseknek mondhatjuk magunkat, hiszen habár az utolsó személyes találkozások óta több hónap is eltelt, kedves tagjaink majd mindennap telefonon érdeklődnek hogylétünk felől.  Elmesélik, hogyan telnek napjaik, mivel foglalatoskodnak, hogyan boldogulnak az unokák az online-oktatással, érkeznek a finomabbnál finomabb receptek, gazdagodik a készülő receptgyűjteményünk.

   Már látjuk a fényt az alagút végén, lassan készülődünk a nyitásra, folynak a tatarozási munkálatok a Megbecsültek Társasága új irodáján, a  Pázmány Péter Alapítvány épületének földszintjén, Galántán. Remélhetőleg május végén beköltözünk, és június elején, ha a járványügyi helyzet is megengedi, újra találkozhatunk kedves tagjainkkal személyesen is.

   Addigis legyünk felelősségteljesek, vigyázzunk egymásra, és bátran jelentkezzünk védőoltásra, hogy szabadabban tudjunk mozogni, élni, egymással találkozni.

   Nagyon várjuk már a nyári időszakot, a meleg napsütést, az új közös élményeket, és az örömteli viszontlátást.

   Továbbra is szívesen fogadjuk a kipróbált recepteket, várjuk ötleteiket, javaslataikat a régi telefonszámokon:

  •    Szilvia - 0905303860 
  •    Jutka - 0915464510

   Kedvcsinálásként próbálják ki egy kedves barátunk, Szabó Mária által beküldött receptet. Jó étvágyat hozzá!

                                                                                                                               

Kókuszos szelet

   Hozzávalók a tésztához: 30 dkg simaliszt, 8 dkg porcukor, 21 dkg margarin, 1 vaníliás cukor, ¾ csomag sütőpor, 6 tojás sárgája, 1 citrom szeletelt héja

   Hozzávalók a krémhez: 6 tojásfehérje, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg kókuszliszt, baracklekvár

   A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, kisodorjuk egy nagy tepsi méretére. Rákenjük a baracklekvár. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, lassan adagoljuk hozzá a kristálycukrot, majd végül a kókuszlisztet is belekeverjük. Az egészet ráöntjük a lekváros tésztára és az előmelegített sütőben megsütjük.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  48/250 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat