logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  24/506 >>

XVI. Egyházmegyei Kórustalálkozó Negyeden

1.9.2023 08:41 | Csonthó Aranka, a negyedi gyülekezet lelkésznője

   A Komáromi Református Egyházmegye XVI. kórustalálkozója Negyeden került megrendezésre 2023. április 2-án, Virágvasárnap. Három év kihagyás után a Komáromi Egyházmegye énekkarai végre újra találkozhattak és méltó módon ünnepelhették Istent az énekek által.

   Hagyományosan meghívást kaptak a komáromi egyházmegye gyülekezetei, az azokban működő vagy velük együttműködő énekkarok, illetve a tatai egyházmegyét képviselő kórus. Most először a pozsonyi egyházmegye is képviseltette magát. A helyi gyülekezet lelkésznője a találkozó elején üdvözölte a megjelent vendégeket, Nt. Dr. Szénási Szilárd esperes urat, Dr. Süll Kingát – az egyházzenei osztály igazgatóját, Mgr. Zsiacsek Adrianna igazgató asszonyt, mint az egyházmegye zenei bizottságának elnökét. A találkozót megtisztelték jelenlétükkel Ft. Dr. Géresi Takács Klaudia, püspökné asszony is, és nem utolsó sorban Negyed község polgármester asszonya, JUDr. Selmeczi Henrietta. A szervező egyházmegye és a helyszínt biztosító negyedi gyülekezet nagy örömére a meghívást összesen 13 énekkar fogadta el, ill. az össz-gyerekkórusban közel 50 gyermek 5 gyülekezetből készült fel.

   Az alkalom virágvasárnapi istentisztelettel kezdődött, Csonthó Aranka lelkésznő a Mt 21,8-9 szerint hirdette az igét. Az igehirdetés után egymást követve álltak fel az énekkarok. A házigazda negyedi férfiénekkar kezdte a sort, őket követték a deáki Manna, a zsigárdi Öröméneklők, a bátorkeszi Gyermekénekkar, és az összesített gyermekénekkar. Ezt követően a gyermekek elvonultak a kultúrházba, ahol foglalkozások, játékok várták őket. Az énekkari fellépések folytatódtak, egymást követték az alistáli Te Deum, érsekújvári Hálaadás, a kisújfalui kórus, a szentpéteri kórus, a csúzi Nefelejcs, a vágfarkasdi Dalárda és a hazai Napsugár énekkar. Végezetül a Dalárda és a Napsugár egy közös énekkel zárta a kórusok fellépését.

   Süll Kinga az értékelés, buzdítás után az esperes úrral átadták az emléklapokat. A helyi gyülekezet képviselői ajándékkal köszönték meg a vendégeknek a megjelenést. A templomi alkalom szeretetvendégséggel folytatódott a helyi kultúrházban. Hálásak vagyunk az áldott és színvonalas kórustalálkozóért. Köszönjük a Komáromi Református Egyházmegye és Negyed önkormányzata támogatását, illetve a negyedi gyülekezet tagjainak a sok adományt. Istenünk nagy nevére szálljon dicsőség!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  24/506 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat