logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  71/484 >>

Pillanatképek a hidaskürti alapiskola életéből

22.9.2022 20:40 | Presinszký Ágnes, pedagógus

   Az előző évek hagyományát követve ez évben is szeretnénk az olvasók számára egy kis betekintést nyújtani iskolánk mindennapjaiba, hisz az itt zajló általános tevékenység mellett sok rendkívüli, színes és érdekes eseményre is sor került iskolánkban az elmúlt tanév folyamán.

   Éves szinten kb. húszféle versenyen vesznek részt iskolánk tanulói, s büszkén állíthatjuk, hogy a legtöbb versenyre alaposan felkészülve, a jó eredmény reményében érkezünk. A 2021/2022-es tanévben a diákolimpiákba angol nyelv, kémia, biológia, fizika, matematika tantárgyakban kapcsolódtunk be. Tanulóinkkal eredményesen szerepeltünk a Petőfi-Tompa Országos Seregszemlén, az Ipolyi Arnold Népmesemondó Versenyen is. Az említett versenyeken kívül tanulóink bekapcsolódtak még a Pitagoriász matematikai versenybe, valamint több pályázatba és nyelvi vetélkedőbe is. S a versenyeken elért eredményeink is bizonyítják tanulóink ügyességét, rátermettségét: több tanulónk sikeres megoldó lett a természettudományi versenyeken, vagy aranysávos minősítéssel díjazták előadói képességeit.

   A helyi óvodások számára iskolai előkészítő órákat szerveztünk, ahol a legkisebb tanuló-jelöltjeinknek alkalmuk nyílt betekintést nyerni az iskola belső életébe. Nagyobb tanulóink az elmúlt tanévben a szakkörök széles skálájáról választhattak: iskolánkon biológia – természettudományi és angol szakkör, valamint Monitor felkészítő kör működött, ezen kívül tanulóink zongorázni, gitározni tanulhattak. Iskolánk teret biztosított a galántai rajziskola kihelyezett osztályának is. Nyolcadik és kilencedik osztályos tanulóinknak lehetősége volt a tánctanulásra is: a tanfolyamot a méltán népszerű, hagyományos Koszorúcska bál zárta le.

   Tanulóinkat igyekeztünk élményekkel is gazdagítani. Karácsonyra, anyák napjára, az 1848-49-es szabadságharc kitörésének évfordulójára, a kitelepítés emléknapjára színvonalas színpadi előadással készültünk. Rendszeressé vált a sportnap, október végén Halloween-bulit tartottunk, s tanulóink szorgalmasan készültek a jelmezbálra is. A diákönkormányzat tagjai ez évben is megszervezték a negyedikesek találkozóját: ezen a napon iskolánkba látogattak a vízkeleti és feketenyéki negyedik osztályos tanulók is.

   Az iskolaév vége is sok tartalmas eseményt tartogatott: kilencedikeseink Prágában, nyolcadikosaink Esztergomban vettek részt háromnapos kiránduláson. Óvodásaink Bábolnán, hetedikeseink és ötödikeseink Bajmócon, hatodikosaink pedig Győrben kirándultak. Legjobb tanulóink igyekezetét szintén kirándulással jutalmaztuk: ők Pannonhalmára látogathattak el. A kirándulásokról, de minden más eseményről is rendszeresen beszámolunk az iskola honlapján és Facebook oldalán, mely átfogó képet ad a tanév eseményeiről.

   A végzősök ballagása lezárta a 2021/22-es tanévet, de az aktív munka korántsem ért véget, hiszen a szünidő első két hetében megszerveztük nyári táborunkat, melyért külön köszönetet mondunk a Kult Minornak, Hidaskürt Község Önkormányzatának és Varga Krisztinának a pályázatban nyújtott segítségéért.

   Örömmel tölt el minket a tudat, hogy élvezhetjük az iskolánk mellet működő szülői szövetség anyagi és erkölcsi támogatását és önzetlen segítségét a rendezvények megszervezése és lebonyolítása terén. Köszönet illeti Hidaskürt község polgármesterét és önkormányzatát is a mindennemű támogatásért, amelyet a 2021/2022-es tanévben nyújtottak nekünk.

   A szünidő további ideje alatt is zajlott az élet: a szülői szövetség jóvoltából az óvoda udvara új játékelemekkel bővült, míg iskolásainkat kültéri ping-pong asztal várja szeptembertől egy megyei pályázatnak köszönhetően.

   Míg tanulóink pihenéssel töltötték a szünidőt, addig az iskola műszaki alkalmazottai azon serénykedtek, hogy iskolánk megfelelő technikai állapotban várja a diákokat, pedagógusaink pedig a tantermeket készítették elő a 2022/23-as tanévre. Szeretettel várjuk vissza diákjainkat az új tanévben!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  71/484 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat