logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  344/466 >>

Zene s a rock - János és Jani

27.6.2019 18:12 | eReS

   Vágkirályfán május 8-án közönségtalálkozót rendeztek az Omega együttes máig is vitális frontemberével, Kóbor Jánossal. De ott volt egy másik János is. Kóbor János felvidéki hasonmása, Boledovics János.  Ugyanaz a vállra omló dús szőke haj, ugyanaz a mozgás a színpadon, ugyanaz a hang, és ugyanaz az a korosztály. A mi Jánosunk az Omega revival zenekarral lépett fel és adott koncertet az Omega együttes rajongóinak. Ő mesélte el az Omegával és Kóbor Jánossal való kapcsolatának történetét.

   A közösségi médiákon /facebook/ ma már minden valamirevaló zenekarnak van rajongói oldala,  így van ez az Omegával is. A bejegyzettek között ott van Boledovics Jani is. Egy pápai Omega koncert után a VIP  terembe vendégelték meg az omegások a szurkolói klubot. A két János személyes ismeretsége innen datálódik. Mivel Jani már régebben zenészkedett a környék rockbandáival, és az Omega a kedvenc zenekara volt mindig, adódott az ötlet, hogy Omega-számokat kellene játszani. Most, amikor már van rá idő, és nem szorít a munkahelyi hajtás, talán akad néhány elhivatott amatőr rockzenész, aki ezt bevállalja. Próbálkozott Vágán, Galántán, de valahogy nem jött össze a stabil omegás zenekar.

   Az igazi áttörés a 2016 februárjában történt, amikor egy nagyfödémesi közönségtalálkozón az Omega revival zenekarnak sikerült Kóbor Jánost követően szerepelni. Ettől kezdődően a két János kapcsolata valóban személyessé vált. Telefonszámot és  mail-címet is cseréltek, amit bizalmas információként kezelve, még nekem sem árult el a Jani. Megértem. E jó kapcsolat révén egyeztek bele a Gyöngyhajú lány szlovák fordítású változatába, természetesen az Omega revival előadásában. Kóbor János elismeréssel szólt a zenekarról, és az Omegát játszó zenekarok közül ezt a zenekart tartja az Omega-érzés  legjobb közvetítőjének.

   A királyfai  közönségtalálkozó minden nehézség ellenére összejött. Az igazi nagy attrakció, a lézershow ugyan elmaradt, de a  hangtechnika problémája megoldódott, és Kóbor János hajlandó volt az előzetes  egyeztetés  ellenére  két nappal később is eljönni Királyfára úgy, hogy az megfeleljen a falunak, a rendezőknek és a közönségnek is.

   Az omegás bulit a hivatalos csatornák neheztelése ellenére is megtartották, akik szerint ha az Omega revival Kóbor Jánossal a somorjai koncert előtt Királyfám szerepel, akkor sokkal kevesebb lesz a somorjai Omega koncerten a néző. A kételyek eloszlatása végett, és a hivatalos menedzserek megnyugtatására, Kóbor  János vállalta, hogy ha ettől kevesebben lesznek Somorján, akkor személyesen fizeti ki az elmaradt nézőszámból adódó veszteséget. Tudta mit csinál: az Omega koncerten így még több lett a néző. Ugyanis Királyfán rengeteg koncertjegyet adtak el elővételben.          

   Boledovics János szerint a legnagyobb elismerést akkor kapták, mikor egy idősebb úr mankókra támaszkodva köszönte meg a  zenekarnak, hogy eljöttek a falujába, mert így - még egyszer utoljára- ő is hallhatott egy „igazi“ Omega koncertet.

   Az Omega revival zenekar tagjai, akik igazi omegás lelkülettel játszanak: Tóth Tamás - basszus, Papp György – gitár, Lipovszky Mihály – billentyűk, Vászondi Sándor – dobok, és az igazi omegamotor, Boledovics János – ének.       

 

   A rovatban továbbra is szeretnénk a régebbi  és mai  magyar mátyusföldi amatőr rock zenekarokat bemutatni . Szívesen látunk ehhez az olvasóktól fotókat  , megjelent írásokat , korabeli plagátokat , történeteket , kedves dolgokra  és élményekre való viszzaemlékezést  . Leveleiket  a zenesarock@centrum.sk címre kérjük . 


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  344/466 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat