logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  343/466 >>

TERRA Hírújság – júliusi szám 2019

9.7.2019 16:14

   A mátyusföldi havilap legújabb száma a vidék zenei- és kulturális fesztiváljainak, falunapjainak műsorait kínálja nagy terjedelemben. Időrendi sorrendben: a XXIV. Nagyfödémesi Falunapok, a Taksonyi Fesztivál, a királyrévi Révfeszt, a vezekényi Retro-Gasztro Fesztivál, a Hidaskürti Falunap részletes műsorát közli az újság, továbbá a Kaszás Attila Kulturális Fesztivál egyes táborainak időpontjait, programjait, a jelentkezés és részvétel lehetőségeit, az előadók, foglalkozásvezetők, valamint az egyes táborokat lezáró kiállítások, előadások és fesztiválok helyszíneit és fellépőit.

   Az Országos Szent István Király Emléknap előkészületeiről a szervezők nevében Görföl Jenő tájékoztat.

   A lezajlott események rovatban kajali, diószegi, felsőszeli, vezekényi, deáki, peredi, farkasdi eseményekről olvashatunk tudósításokat.

   A Csemadok oldalakon az országos népmesemondó verseny döntőjéről, a Bíborpiros szép rózsa népdalverseny területi seregszemléjéről, illetve a Galántán megrendezett Mátyusföldi Fesztiválról találunk részletes beszámolókat résztvevők és szervezők tollából.

   A Helytörténet rovatban a vízkeleti péró, és a Deákihoz tartozó Gelence major történetét találjuk.

   Az újság júliusi száma a tardoskeddi Buda Ferenc új könyvéről közöl ismertetőt. Beszámol a Felvidékről kitelepítettel bonyhádi találkozójáról, és a királyrévi csata emlékünnepségéről is.

   Az orvos ezúttal a szúnyogok által okozott megbetegedésekre hívja fel a figyelmet.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásírás-kutató rovásírás iskolája. Ehhez az íráshoz kötődnek a gútai és a budapesti rovásírás vetélkedőkről szóló tájékoztatók.

   A Terra Főzőcskében az évszaknak megfelelő, kiskertünk terményeiből készített ételek receptjeit találjuk, a Zenesarock rovat pedig egy újabb, a hetvenes évektől játszó mátyusföldi rock zenekart mutat be.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  343/466 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat