logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  369/468 >>

TERRA Hírújság – 2019 januárja

17.1.2019 09:42

   Mányoki Ádám II. Rákóczi Ferencről készült portréjával a címlapján jelent meg a TERRA Hírújság ezévi első száma, a fejedelem tiszteletére meghirdetett emlékév kapcsán.

   A vidék több sikeres eseményéről felsőszeli, kosúti, zsigárdi, deáki, kismácsédi, negyedi, vágsellyei, peredi, vízkeleti tudósítók adnak hírt. A Csemadok oldalakon a decemberben megrendezett Anyanyelvi Napok és a Galántai Zenei Napok eseményeiről találunk részletes beszámolót, illetve a 2019-es Csemadok Eseménynaptár, és a Magyar Kultúra Napja galántai országos ünnepségének beharangozóját is itt találja az érdeklődő olvasó.

   A programajánló Erdélyi körútra, Vujiti Tvrtko deáki műsorára, és a Megbecsültek Társasága gálaestjére invitál. A 65 éves Galántai Kodály Zoltán Gimnázium ünnepi akadémiájáról, valamint a középiskolában 40 évvel ezelőtt végzett diákok találkozójáról az Intézményeink rovatban olvashatnak.

   A Helytörténet rovatban a Felvidéki rovásírásos emlékek sorozat következő anyaga található, illetve farkasdi történelmi pecsétekről és a vágai temetőről olvashatnak.

   MUDr. Czellárik Mária a magas vérnyomás okairól és veszélyeiről ír és ad hasznos tanácsokat. Baranyay Zsolt, zsigárdi önkormányzati képviselő pedig a helyhatósági választások kapcsán válaszol a feltett kérdésekre.

   Jakubecz Márta Tetten ért kegyelem című legújabb könyvét a Mátyusföldi könyvek című rovatban találjuk, Fellinger Károly anekdotája pedig a gyermekoldalon olvasható.

   Mindezek mellett még több érdekes, tartalmas információt, hírt tartalmaz a mátyusföldi havilap 10. évfolyamának első idei száma.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  369/468 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat