logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  343/441 >>

Zene s a rock - Polyfónia

22.12.2018 16:36 | eReS

   A kötelező katonai szolgálatból hazatért Cortio zenekar tagjai Daubner Ľudovít, Čepiga Eduard,Mikovics László, Vízváry Tibor, Gala Pista, Fáhn Péter újraszervezték a galántai  zenekart 1971-ben Polyfónia sextet néven. Marčeková Marika énekesnő jött a zenekarba majd később őt váltotta  Horváth Rozália. 1972-től Eduard Čepiga vezetésével már a  galántai Hotel Družba /mai City Hotel/  hivatalos zenekara lett a Polyfónia és itt játszottak minden hétvégén szolid tánczenét a szórakozni vágyó közönségnek. A zenekarhoz ebben az időben csatlakozott Gabo Šmída klarinétos. 

   Változásokra került sor  1975-ben amikor Ľudovít Daubner tanulmányai végett elhagyta a zenekart. Jöttek az új tagok Kostka József gitár, Vlado Kuzár basszusgitár   és Etien/Štefan Lakatos/ ének,gitár. Maradt a trombitás  Čepiga, Šmída és a doboknál Galo Pista. Nagyjából négy évig ilyen felállításban játszottak. 1979-ben a dobos Gál József /Mini/ lett majd egy évre rá  az öccse Gál Zoltán billentyűs is belépett.  Gál Zoltán  elsőként a környéken már szintetizátoron játszott ami nem kis dolog tekintettel a hangszer árára és hozzáférhetőségére. Ne feledjük: 1980-at írunk még szocialista hazánkban. Ebben az időben a basszusgitár már Štefan Gál  kezében van és a gitáros Peter Heriban. A hangzás  kicsit rockosabb lett  a repertoár is változott. Ezt kívanta  a multságok közönsége, erre volt igény.  Az egyik emlékezetes fellépés a  Treffel közös nagy buli a galántai focistadion pályáján volt 1981 nyarán. A Polyfónia   1996-ig jatszott különböző rendezvényeken és restikben. Utána néhányan a tagok közül  még játszottak különböző zenekarokban. Az utolsó Polyfónia nevű zenekar  2002 és 2006 között játszott Šmída,Heriban, Štefan Gál,Galo,Tibor Ondrejkovič tagokkal.         

 

   A fotó a Polyfónia legrockosabb hőskorából van. A fénykében balról jobbra: Etien,Gabo Šmída,Mini,Štefan Gál,Peter Heriban és Gál Zoltán.

 

   A rovatban továbbra is szeretnénk a régebbi  és mai  magyar mátyusföldi amatőr rockzenekarokat bemutatni,  a helyi zenei történésekről hírt adni. Szívesen látunk ehhez az olvasóktól anyagot,  fotókat, megjelent írásokat , korabeli plakátokat , történeteket, kedves dolgokra  és élményekre való visszaemlékezést. Leveleiket  a zenesarock@centrum.sk címre vagy a szerkesztőségbe kérjük.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  343/441 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat