logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  110/468 >>

Sorrendben a VII. RÉVfeszt, ismét RÉVfeszt juniorral bővülve!

3.8.2022 13:17 | Szabó Frigye

Agócs Gergelyt, Királyrév község polgármesterét kérdeztük.

 

Négy éve látja el Királyrévben a polgármesteri teendőket egy nehéz időszakban, az évek óta tartó világjárvány és az egyre romló gazdasági helyzet közepette. Láthatóan a munka mindezek ellenére sem állt le teljesen. Ön mit tart az elmúlt időszak legfontosabb eredményeinek?

   Ez az időszak nagyon nagy kihívást jelentett mindenkinek. Az önkormányzatok többsége a túlélésért küzdött, a járvány megfékezésére hozott intézkedések megvalósítása rengeteg időt, energiát emésztett fel. Önkormányzatunk ennek ellenére számos eredményt tud felmutatni, köztük az utóbbi évtizedek legnagyobb községi beruházását, 24 bérlakás felépítését mintegy 1,5 millió euró értékben. A 24 lakást a napokban adtuk át, elsősorban királyrévi, vagy innen elszármazott, illetve a szomszédos településekről ideköltözött gyerekes családok kapták. Elkezdődött a 12 hektáron elterülő új lakónegyed családi házainak építése is, a tulajdonosok döntő többsége itt is hazai vagy környékbeli.

   A jelenlegi választási időszak alatt megvalósult kisebb fejlesztések közül csak néhányat sorolnék fel: Az ifjúsági park megépítését a játszótérrel és a külső edzőtérrel együtt, a piactér kiépítését, környékének parkosítását, a szolgáltatások háza előtti vízelvezető rendszer kiépítését, a parkoló felújítását, a temető melletti tó revitalizációját, a kopjafa felújítását, nyilvános WIFI hozzáférési pontok kialakítását a falu területén. Szintén fontos eredménynek tartom, hogy megreformáltuk a hulladékgazdálkodásunkat, aminek köszönhetően jelentős javulást sikerült elérnünk a hulladékosztályozás terén. A felsorolást a kisebb-nagyobb méretű közösségi események megrendezésével tudnám folytatni.

 

Mennyiben lesz az idei RÉVfeszt más az előzőektől, elsősorban a tavalyi rendezvényre gondolok, amelyet már a világjárvány elcsendesedését követően szerveztek meg? Mit emelne ki nagy nyári rendezvényük idei programjából?

   A tavalyi zaklatott és bizonytalansággal párosuló szervezőmunka már a múlté. Most sokkal kedvezőbbek a körülmények: Az időpont adott, a fellépők és a támogatók ismertek, a szervezőgárda a terveknek megfelelően bátran dolgozhat. Minden feltétel adott egy sikeres esemény megvalósításához.

   A programra térve fontosnak tartom megemlíteni, hogy az idén második alkalommal, a rendezvényt megelőző napon, RÉVfeszt junior címmel ismét a gyerekek számára szervezünk színes, attraktív programokat. Július 28-án, délután játékok, teqball, arcfestés, kézműves foglalkozások, finomságok várják a gyerekeket és kísérőiket a királyrévi stadionban. Mindezek mellett olyan kedvelt és a gyerekek körében jól ismert együttesek szórakoztatják majd a résztvevőket, mint a Glamour zenekar, Kalap Jakab, valamint az Apacuka zenekar. A belépés mindenki számára ingyenes. Bízunk benne, hogy az idei gyermekrendezvényünk még a tavalyinál is sikeresebb lesz!

   A július 29-én sorra kerülő zenei fesztiválunk vendégeit, fellépőit bizonyára mindenki ismeri. A jó hangulat megteremtését rájuk bíztuk. Felhívom az érdeklődők figyelmét a belépő elővételben való megvásárlásának lehetőségére. Reméljük, művészeink, a jó idő és a kísérőprogramok nagyon sok érdeklődőt vonzanak majd, és ismét egy nagy sikerű rendezvénysorozatot könyvelhetünk el.

 

A RÉVfeszt egyik jellegzetessége, a mindig kitűnő és vonzó program mellett az is, hogy rengeteg fiatal közreműködik az esemény előkészítésében és lebonyolításában. Az ő dinamikájukat, tettrekészségüket és találékonyságukat sikerült-e a közösségi élet más területeire irányítani, esetleg kamatoztatni?

   Mindig kell egy jó csapat! - hirdeti a dalszöveg is, és ez a mi esetünkben is igaz. A csapatépítésre mindig nagy figyelmet szenteltünk. Aki már részt vett nyári rendezvényünkön, az megtapasztalhatta, hogy a szervezőmunkában és a fesztivál lebonyolításában minden egyes alkalommal 20-25 fiatal sürgölődik. Számukra mindez munka és szórakozás is egyben, igazi buli. A rendezésben immár öt éve dolgozó fiatalok közül néhányan a Csemadokban is dolgoznak, páran pedig tagjai a jelenlegi képviselőtestületnek. A következő választási időszakban is számolunk velük, munkakedvük és lendületük bizonyára minden polgárunk javát, közösségünk erősödését szolgálja majd.

   Királyrév Község Önkormányzata nevében minden lakosunkat, minden környékbeli és távolabbi településről érkezőt szeretettel várok az idei RÉVfeszt eseményeire! Kívánom, érezzék jól magukat Királyrévben!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  110/468 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat