logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  107/466 >>

Csíki Sör mellett

4.8.2022 08:46 | Jóba Alajos

   Sokan vannak az olyanok, akik a világ, és benne Európa társadalmi folyamatait szemlélve csak ülnek, mint a moziban, és nem értik, hová akar kilyukadni a rendező, egyáltalán mi célt követ filmjével. Szórakoztatni akar-e, vagy csupán adagolja a nézőnek a film mögé bújtatott ideológiai mondandót. Mert egy idő óta ez folyik az amerikai filmiparban, meg máshol is, ha van rá nézői igény, ha nincs. Ugyanis minden filmben kell szerepeltetni legalább egy feketét, egy meleget, esetleg egy transzneműt, és ez már nem a teremtett világ valóságát tükrözi, hanem annak manipulált változatát. Igaz a világ a maga módján amúgy is tirki-tarka, mert Isten ilyennek teremtette. Minden élőlényt a maga rendje szerint alkotta meg, és a végén megállapította, hogy mindez jó, és rendben van. Mert a rend ugyancsak kell e világnak. Ezért nincsenek foltos zebrák, és csíkos zsiráfok, de ha az ember tehetné, ebbe is beleütné az orrát. Mert, hogy is képzeli azt a renitens zebra, hogy még mindig haránt-, és nem hosszant csíkos? Vajon milyen jövő vár az ilyen alkalmazkodni nem tudó, konok állatra?

   Szóval én is csak ülök, iszogatom a magam Tiltott Csíki Sörét, mert most ez áll a vignettán, és ettől ugye, még jobban fogy. Na és nézem az Európai Parlament nevű társaságot, ami valójában fantom-parlament, vagy inkább kamu képződmény, amely nem is létezhetne valójában, mivel nem létezik európai nemzet sem, és minden nemzetnek csak egy parlamentje lehet. Azért is néz ki úgy az egész vircsaft, mint Noé bárkája rakománya, aki összetrombitált mindenféle élőlényt az özönvíz elől, mondván: ”Gyertek, ha akartok, én, bizisten, nem megyek el minden kósza elefántért Afrikába, és holmi sárkánygyíkokért Galapagosra!” Na és úgy néz ki dolog, azok szépen jöttek maguktól. Alkalmanként egyszerű volt Noé dolga, mert az oroszlá- nokkal együtt hajóztatta a gazellákat, mert így az oroszlánok is jóllaktak, meg széna sem kellett. Nos, ezek a mai EP-pátriárkák és mátriárkák nem az özönvíz elől menekítik Európa lakosságát, hanem azon igyekeznek, hogyan lehetne egy ilyen özönvizet kikunyerálni az Úristentől, mert ha nem lesz pénz üzemanyagra, legalább hajózni lehessen. 

   Szóval csak ülök, mint neandervölgyi a kőbalta felett, és azon tűnődöm, vajon ez az Európa csak úgy magától tart arrafelé, amerre tart? Vajon a kormányosok tudati fertőzésben szenvednek-e? Hiszen amit művelnek, az szembemegy az emberi társadalom normális menetével. Nézzük csak Németországot! Ez az ország miután a vesztes háború után felvette Amerikától a Marshall-segélyt, amiből aztán felépítette az Új Németországot, hálából mindmáig lefekszik mentorának, és mindenben leutánozza őt. Mert lélekszakadva igyekszik megszabadulni háborús frusztrációjától, és ma már nincs ilyen, hogy „német nemzet”, mert még az említéstől is befagy a szájuk. Ezért is ölelte annyira keblére Angéla az afrikai és ázsiai bevándorlókat, mondván „Willkommen” /amit én úgy hívtam akkor, hogy „vill-kóma”/ hogy higuljon a vér, meg az egy négyzetméterre eső közismert német rátartiság.

   Az amerikai kontinens európai indíttatású civilizációja úgy keletkezett, hogy a hódítók leölték az indián őslakosságot, vagyis a bevándorlók lettek a házigazdák, és belakták a kontinenst. Miután sikerült megszabadulniuk az indiánoktól, akik amúgy is vadakká lettek nyilvánítva, mert nyilaikkal felvették a harcot a civilizációt hozó puskák ellen. De egy idő után már nyilvánvalóvá vált, nincs aki dolgozzon a gyapot-, dohány- és cukornádföldeken. Ezért hajóflottáik Afrikának fordultak és - csellel vagy katonákkal - fiatal férfiakat hurcoltak el rabszolgának, ilymódon épült fel az „amerikai álom”. Némi szarkazmussal azt is lehetne mondani, valószínűleg csak most döbbentek rá igazából Amerikában, micsoda áldás volt a rabszolgatartó társadalom. Azért is van náluk és követőiknél nálunk az a sok a térdepelés úton-útfélen és a futballpályákon, mert így adnak hálát az Istennek azért a jótéteményért. Ja, hogy ez úgy néz ki kívülről, mintha egy rendőri túlkapásban megfojtott afroamerikai miatt térdelnének? Aki ugyan nem fojtogatott, csak nőket erőszakolt meg? Senki ne higgyen a szemének, mert ma már minden csak propaganda, mert az igazság, az csak a Csíki Sörben van, és nem igaz az, amit a románok híresztelnek, hogy a hunnugor gyökerű székelyek vissza akarják foglalni Magyarországot, csak most épp adják az ártatlant. 

   Fontos adalék az „Államok” történetéhez, hogy az történt, a brit fagyi visszanyalt, mert az egykori gyarmat nagy harcok árán önállósult, mert miért is kéne osztozkodnia valakivel? A tizenkilencedik század végén elindult az európai bevándorlók serege. Olaszok, írek, lengyelek, magyarok, szlovákok, érkeztek, na meg a nápolyi, kalábriai és szicíliai maffia, és fellendült a fegyveripar, fogyott a puskapor, mint a cukor. És felépült a világ legdemokratikusabb állama, amelynek példáját most és mindörökké mindenkinek mindenhol követnie kell. Egy nemzet, egy nyelv, meg fejenként legalább egy mordály. És ha az előzőkben Németországot említettük, hogy utánozza Amerikát, most már ez az egész Unióra érvényes. Nem úgy néz ki a dolog, hogy munkaerőhiányt eddig jól képzett kelet-európai fiatal férfiakkal akarta volna megoldani, hanem ázsiai és afrikai bevándorlókkal? Nem lóg ki a lóláb a reverenda alól? Ha már egyszer SAM-bácsi egykor jól járt a fekete munkaerővel, miért ne jönne ez be nekik is? Ahogy így ülök és gondolkodom, lassan rájövök. Európa valójában nem is utánozza Amerikát, hanem lassan és biztosan annak gyarmatává válik, és ez a kettő nem ugyanaz. Ezért is lépett ki Nagy-Britannia az Unióból, mert ugyan, hogy is nézne ki az, ha az egykori gyarmattartó saját gyarmata gyarmatává válna? És amiatt Európát mindenképpen fehérteleníteni és keresztényteleníteni kell.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  107/466 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat