logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  320/401 >>

Farkasdi vásári meghívó

15.9.2018 10:00 | Iván Gyula mérnök, Farkasd község polgármestere

   Az október eleje, a vénasszonyok nyara már nem a legalkalmasabb időszak a nagyszabású szabadtéri rendezvénysorozatok megtartására. A Farkasdi Őszi Vásár főszervezője, a község önkormányzata ennek ellenére mégis mindig bevállalja ennek a hagyományos eseménynek a megtartását. Egyrészt a sok évszázados hagyomány kötelezi rá, másrészt a nagy nyári szabadtéri rendezvényeket követő holt időszakot tölti ki ez a háromnapos eseménysorozat, amelyre igény van a településen és a szélesebb környéken is.

   A falubelieket ugyanis ez a nagyszabású eseménysorozat mozgatja meg leginkább. Családok, ismerősök, utcabeliek és barátok találkoznak ilyenkor, az egyes rendezvények alkalmával. A Vásár hangulata és kínálata mellett a kulturális és egyéb közösségi jellegű kísérőprogramok jelentik a legfőbb vonzerőt. Ha az időjárás kellemes, nagyon sok a résztvevő, ha kissé hűvösebb az idő, az sem nagy baj, mert a résztvevők ehhez is alkalmazkodnak.

   Az idei Vásár kísérőprogramjai már október 5-én, azaz pénteken elkezdődnek: Az On The Road együttes fellépése és Horváth Tamás énekes koncertje jelentik a kezdetet. A Vásár ünnepélyes és hivatalos megnyitójára a faluközpontban kerül sor ünnepi felvonulással, fúvószenével, az óvódások és iskolások műsorával szombaton, kevéssel 12 óra előtt. A kulturális események közül a közösségi házban rendezett kiállítások, a Gútai Madár és Természetvédelmi Egyesület kiállítása és előadása, valamint a történelmi kézi használatú tűzoltófelszerelések bemutatója és versenye emelendő ki. Érdekesnek ígérkezik a tatabányai Múltunk és Jövőnk Egyesület, valamint felvidéki íjászbarátaik történelmi fegyverek és hadviseleti bemutatója is.   A szombati nap kicsúcsosodását a METROCK együttes fellépése, a Felvidéki Mulatós Show előadóinak műsora, és DJ Čeku zenélése jelentik.

   Vasárnap is folytatódik a Vásár. Az eseménysorozat aznapi hivatalos, ünnepélyes része ökumenikus istentisztelettel, megemlékezéssel és koszorúzással kezdődik az l. és a II. világháború farkasdi áldozatainak emlékműveinél. A sportrendezvényeket követően késő délután az Atlantic 4 ever zenekar, illetve a kaposvári Megarox együttes mutatkozik be a főtéren felállított szabadtéri színpadon.  A rendezvénysorozatot este nyolctól Horváth Charlie koncertje zárja.

   Farkasd Község Önkormányzata nevében minden polgártársamat szeretettel várom a Vásárba, illetve a rendezvénysorozat valamennyi eseményére. Kívánom, érezzék jól magukat! Pihenjenek, szórakozzanak, érezzék át a közös együttlét örömét!

   Falunk nagy ünnepén nagy szeretettel köszöntöm testvértelepüléseink küldöttségeit is. Nekik, valamint minden kedves meghívott vendégünknek, illetve valamennyi településünket meglátogató környékbelinek tartalmas kikapcsolódást, sok szép élményt kívánok!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  320/401 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat