logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  319/401 >>

Megjelent a TERRA Hírújság októberi száma (2018)

10.10.2018 10:18 | Szabó Frigyes

   A vidék két jelentős és kedvelt, a nyári-őszi időszak utolsó nagy szabadtéri rendezvényeinek programjával jelentkezik a lap.

   A Farkasdi Őszi Vásár és a királyrévi Alma- és Kacsafesztivál mellett azonban még több kulturális és közösségi esemény meghívóját és részletes műsorát is közli az újság. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket az Ex Libris Díj ünnepélyes átadójára Galántára, Kodály Zoltán Galántai táncok című zeneműve első bemutatójának 85. évfordulója tiszteletére Galántán rendezendő emlékműsorra, a felsőszeli szüreti felvonulásra és bálra, a Bécsi döntés 80. évfordulója alkalmából szervezett zsigárdi hadtörténeti előadásra és fegyverbemutatóra, a Kürti Izek Fesztiváljára Hidaskürtre, a felsőszeli esztrád estre, továbbá az 1956 - os forradalom és népfölkelés regionális megemlékezéseire, valamint a Rákóczi Szövetség Galánta járásbeli ösztöndíjátadóira is.

   A lezajlott események rovatban nagyfödémesi, tallósi, felsőszeli, nádszegi, tardoskeddi, sőkszelőcei, vízkeleti eseményekről adnak hírt a lap tudósítói.

   Meseszép helyeken címmel a Megbecsültek Társaságának szeptemberi rendezvényeiről és októberi terveiről számolnak be a szervezet vezetői.

   A tanácsadó rovatban az orvos az epekövekről, illetve az epekő eltávolítása utáni étkezésről, a jogász a házastársak közötti érvénytelen végrendeletről, az állatorvos pedig az új állatorvosi törvényről ír.

   A hitélet rovatba a deáki plébánia felújításáról, illetve a Negyeden megrendezett Egyházmegyei Családi Napról olvashatnak tudósításokat.

   A közélet rovatban a felújított deáki magyar óvoda átadásáról, és a Vízkeleten megrendezett nagyszabású és sikeres emlékünnepségről találunk beszámolókat.

   Folytatódik Friedrich Klára felvidéki rovásemlékeket bemutató sorozata is.

   A sportoldalon a zsigárdi sakk új korszakáról, valamint a felsőszeli Túraklub dobogókői útjáról olvashatnak.

   A Terra főzőcske ezúttal halételek receptjeit, a színes oldalakon pedig több érdekes írást közöl Mátyusföld havilapja.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.Szabó Frigyes


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  319/401 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat