logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  321/401 >>

Megismerni a zenészt …

23.9.2018 09:02 | Szabó Frigyes

   A farkasdi Varga Krisztiánnal, vidékünk egyik legkeresettebb zenészével beszélgettünk

   A címből kiindulva, melyek az Ön immár 25 esztendős zenei tevékenységének jellemzői?

   Elsősorban a zene szeretete, amelyet a közönség már az első lejátszott zeneszám után megérez, és amely az én családomban mindig természetes volt. Ezután következik a repertoár – a sikeres, kedvelt és kért dalok, zeneszámok mennyisége, a műsor felépítése, amely szinte rendezvényenként változó, de mégis ugyanazt jelenti mindig: a szívből jövő zenélést, a mi esetünkben az alkalomhoz illő, visszafogott, hagyományos előadásmódot. De nagyon fontos a technikai felszerelés minősége és alkalmazása, illetve a hallgatóval, a szórakozó emberrel, társasággal való közvetlen kapcsolat kialakítása is.

   Milyen felállásban, milyen alkalmakkor zenélt az elmúlt évtizedek alatt, és mi az, amit pályafutása delelőjén, őszintén elmondhat erről a szakmáról?

   Jelenleg kettes– és hármas felállásban vállalunk szereplést. Lakodalmak, szalagavatók, falunapok, találkozók, mulatságok, ünnepi rendezvények hangulatát alakítjuk tehetségünk és lehetőségeink szerint. A 2011-ben alakult Wolf rock együttesben is nagyon jól éreztem magam, a Krommel Gabriellával alakított kettősünk pedig - alkalmanként és igény szerint Horváth Károly harmonikás és Horváth Tamás szakszafonossal bővülve - bármilyen kisebb és nagyobb szabású, szórakozó- vagy komoly témájú és célú esemény kísérője tud lenni. Felkérésre szívesen zenélünk jótékonysági rendezvényeken is. Számunkra az a legfontosabb, hogy az emberek jó érzéssel, megpihenve, feltöltődve távozzanak azokról a rendezvényekről, ahol mi játszottunk.

   A huszonöt év alatt sok mindent megtapasztal az ember. Ismeretségeket köt egyszerű emberekkel, rendezvényszervezőkkel, vezetőkkel és nagy sztárokkal is. A zenész olyan ember, akit a zene – a dallam, a szöveg – eljátszása és eléneklése alakít: alaptermészete megmarad, de a zene nemesebbé, érzékenyebbé, emberibbé alakítja. Persze ez már a zene hatalma, amiről már sok könyveket megírtak.

   A facebookon böngészve rátaláltam egy érdekes fotóra is. Önt, a zenészt, egy magyarországi település tiszteletbeli lakosává fogadta. Nem mindennapi eseménynek tűnik.

   Ez egy hosszabb történet, a kezdete szokványos, de a vége egyedi, nem mindennapi. A már több mint öt éves kapcsolat részemről nemvárt megbecsülése ez. A Balaton déli partjához közel fekvő Szólád község vezetőivel egy naszvadi lakodalmon találkoztam, akik zenénket hallva és értékelve meghívtak bennünket a helyi falunapok kisérőzenekarának. Ezt számos lakodalmi megrendelés, szervezeti bálok való közreműködés követte, amelyek közül többet a jó célok teljesülése érdekében felajánlottunk. A szóládi polgármester, Rózsás Elemér javaslatára a helyi önkormányzat 2018. augusztus 18-án a már említett címet adományozta nekem, amit én nagyra értékelek és megbecsülök. Érdekességként megemlítem, hogy a Farkasdi Református Gyülekezet a szóládi gyülekezettel közösen már több éve szervez közös nyári táborokat. A gyülekezet tagjai ott értesültek arról, hogy mi ott, Szóládon rendszeresen zenélünk. Bízok benne, hogy ez a már létező együttműködés idővel testvértelepülési kapcsolattá fejlődik, ennek érdekében mindent megteszek.

   Önkormányzati képviselőként - a kulturális bizottság elnökeként - a Farkasdi Őszi Vásár szervezésében már negyedik esztendeje tevékenykedek. A Vásár rendezvénysorozata kulturális és közösségszervező jellege miatt véleményem szerint településünk legfontosabb, az egész régióban hatást elérő nagy társadalmi eseménye, amelyet megtartani és színesíteni kötelességünk.

   Zenekarom nevében felhívom minden kedves érdeklődő személy, szervezet, intézmény és önkormányzat figyelmét tevékenységünkre. A TERRA Hírújság olvasóinak pedig jó egészséget kívánok! Kérem Önöket, legyenek továbbra is előfizetői vidékünk egyetlen magyar nyelvű havilapjának!

   Elérhetőség: Varga Krisztián Tánczenekara - Facebook


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  321/401 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat