logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  34/104 >>

Ajándék az újdonsült anyukának és kisbabájának. Milyen ajándékkal induljunk el babalátogatóba?

30.6.2020 17:59

Babalátogatóba nem illik üres kézzel menni. Ajándékot vinni a kisbabának teljesen természetes dolog, de elsősorban az anyuka érdemli meg az ajándékot. Kilenc hónapig hordta a gyermekét a szíve alatt és utána megszülte. A szülés pedig egyáltalán nem egyszerű dolog és végképp nem fájdalommentes.

Vitaminok, ásványi anyagok és más tápanyagok

Nem jó ötletnek számít egy üveg bor vagy bármely alkohol- ez inkább megfelelő az újdonsült apukának. A szoptató (vagy a nemszoptató) anyukát megörvendeztethetjük egy szépen összeállított friss gyümölcsökből álló ajándékkosárral vagy egy üveg szépen kidíszített jó minőségű olajjal, amely hatásos külsőleg és belsőleg egyaránt. Jótékony hatással van az egészségre például a hidegen sajtolt lenmagolaj. Az ajánlott belső fogyasztása segít az anyukának a fogyásban, megerősíti az immunrendszerét és vitalitását. Jótékony hatását a szoptatott csecsemők is érezni fogják. A lenolaj külsőleges használata pedig javítja a bőr, a körmök és a haj minőségét. Ajánlatos továbbá a hegek gyorsabb gyógyulására, mondjuk a császármetszés után. A halolaj pedig a legjobb tápanyagforrás az anyuka és a kisbaba részére, mivel nagyon magas az omega-3 telítetlen zsírsavtartalma. (EPA és DHA)

Gyerekruhák és gyerecipők

Fogadjunk, hogy az újdonsült szülőknek az ismerősei nagyrésze ruhával ajándékozza meg a pici babát. Az emberek többségének általában ugyanis örömet okoz a tüneményes kisruhák vásárlása. Nincs is ebben semmi rossz, ha csak nem az összes ajádékozott kisruha 56 újszülött méretű. A kisbaba gyorsan nő és megtörténhet, hogy az adott ruhát egyszer sem érkezi felvenni és végképp nem kihordani. A decemberben született kisbabának nyugodtan ajándékozhatunk három-, hat- vagy kilenc hónapos babára való rugdalózót, bodyt, szabadidős nadrágot avagy lányruhát, amely a tavaszi és a nyári meleg napokra alkalmas. Kedves ajándék lehet egy pár babycipő (első lépés cipő) a gyermek első lépéseihez. A cipő kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy jó minőségű és szellőzős anyagból készüljenek, például textilből vagy valódi bőrből. Fontos, hogy megfelelő tartást is biztosítson a lábnak, legyen viszont könnyű, rugalmas és alkalmazkodjon a lábfejhez.

Játékok

A kisbabáknak szánt ajándékdoboz részét gyakran képezik a különböző játékok- csörgők, rágókák, plüssállatok és hasonlók. Ebben az esetben is ugyanúgy, mint a ruháknál vagy a cipőknél, ügyeljünk arra, hogy a játék ne legyen káros az egészségre és természetes anyagból legyen. Fontos, hogy biztonságos legyen a gyermek számára. Higgyék el, hogy szinte minden anyuka alaposan leellenőrzi a játékot, mielőtt a baba kezébe adná. A legnagyobb biztonságban akkor lehetünk, ha egy bevizsgált híres gyártó termékét vásároljuk. A babáknak legjobban az élénk egyszínű játékok fognak megtetszeni, esetleg két kontraszt színben, ami mozgás közben nem túl zavaró hangot ad ki. A túl színes és hangos játékok feleslegesen felizgathatják és zavarhatják a babát. A bonyolult játékok helyett részesítsük előnyben az egyszerűséget.       


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  34/104 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat