logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  40/114 >>

Az immunrendszer erősítésével már ősszel kezdjünk el foglalkozni.

4.11.2020 09:17

Elevenítsük fel az egészséges életmód alapelveit

Az erős immunrendszer segít Önnek és a gyerekeknek is egészségben átvészelni a hideg évszakokat. Fontos, hogy a jó ellenállóképességet a család összes tagja erősítse (egy beteg megfertőzheti a többieket), az egész év folyamán. A megbetegedések esélye ősszel és télen nagyobb, ezért fontos a fokozottabb vitaminpótlás. Ha mégsem sikerül elkerülni a betegséget, az erős immunrendszernek köszönhetően könnyebben át tudjuk majd vészelni.

Táplálkozás és étrendkiegészítés

Testünk gyakran nem tud ellenállni a külső veszélyeknek, baktériumoknak vagy a vírusoknak, ami gyakran a nem megfelelő életmód eredménye. Ez nagy mértékben érinti a gyerekeinket is. Az immunrendszer erősítésének alapeszköze a jó minőségű és változatos étrend. Ősszel és télen összpontosítsunk a magas B, C, D vitamintartalmú és cink ásványanyag tartalmú ételekre. Továbbá nagyon fontos a probiotikumok utánpótlása, amelyek egyensúlyban tartják a bélflórát. Az immunrendszer alapja ugyanis a beleknél kezdődik.

Mozgás és sport

A rendszeres sport több módon is befolyásolja az egészségünket: segít megőrizni az optimális testsúlyt, erősíti a lelkiállapotunkat és biztosítja a jó minőségű alvást / kívéve a közvetlenül alvás előtti sport/. Hosszú távon csökkenti a civilizációs megbetegedések esélyének arányát. Ebben az esetben is érvényes, hogy sportolni mértékkel ajánIatos. A rendszeres sportolás beindítja az ellenállóképességet, amely nem terheli le a szervezetet. Az intenzív sportolás /túl gyakori és megterhelő/ viszont csökkenti a betegségekkel szembeni védelmet.
A gyerekeket támogatni kell a sportolásban és példát mutatni nekik, ez nem kérdés. Ahelyett viszont, hogy nagy sportteljesítményeket várnánk el tőlük, inkább a mozgás örömére buzdítsuk őket. A kényelem érdekében nagy szerepet játszanak a jó minőségű gyerek kabátok.

Friss levegő

A kinti levegő sokkal nedvesebb, mint a benti fűtött helyiségekben lévő, és nincsenek jelen benne felhalmozott kórokozók. Nagyon fontos ezért a rendszeres szellőztetés /télen legalább napi 3-szor, röviden és intenzíven/ és a levegőn való tartózkodás. A semmitől az is jobb, ha legalább 10 percet sétálunk, üzletbe, iskolába vagy a munkahelyre. Ha nincs rossz időjárás, ajánlatos a legtöbb aktivitást a szabadban tervezni.  

Megfelelő ruházat és felfrissülés

A levegőn való tartózkodás szorosan összefügg az öltözködéssel és a felfrissüléssel. A hideg erősítheti, de legyengítheti is az immunrendszerünket. Attól függ, mennyire szokta meg már a szervezetünk, hirtelen vagy fokozatos lehülésről van-e szó. Megszoktuk-e már a hideget, milyen a hőmérséklet? Ha a saját hasznunkra szeretnénk ezt felhasználni, kezdjünk el edződni.  
Bizonyos szabályok betartásával fokozatosan megedződik szervezetünk. A gyerekek esetében érdemes elkezdeni a felfrissüléssel a hidegebb hónapokban kint a levegőn. A levegőn való tartózkodáson kívül  fontos a szellőztetés, a nem túlzott fűtés, a nyitott ablaknál történő alvás /késő őszig/ és az öltözködés.

Mit jelent megfelelően öltözködni? 

A réteges öltözködés már jól bevállt. A legkisebb gyerekek hőszabályozó rendszere még nincs teljesen kifejlődve, ezért a réteges öltözködésben bízhatunk. Válasszunk jó minőségű jól bevállt ruhaneműt, inkább egy réteggel többet mint magunknak. Az idősebb gyerekek ellentétben a felnőttekkel és a kisbabákkal kevésbé érzékenyek a hidegre. Az egyes rétegeket felvehetik vagy levehetik az aktuális időjárás szerint /pl. lányoknak ajánlott kislány leggings + nadrág/
Természetesen szem előtt kell tartani, milyen tevékenységet fog a gyerek a szabadban folytatni. Sportolás és szabadidős aktivitások közben legalkamasabb a termoalsónemű és a réteges termoöltözet, mert segít megtartani a megfelelő testhőmérsékletet. Sétához ajánlott a termoöltözet, egy fleece pulóver és egy kabát. A téli örömökhöz mint a szánkózás vagy a síelés ajánlott a gyerekeknek egy vízálló nadrág vagy overál. Iskolába menet, ha csak néhány percig tart az út, nem kell a gyerekeket különlegesen öltöztetni. Extra tipp: Használja ki Ön is a Mayoral akciós árajánlatait a fiús átmeneti kabátokra.

 


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  40/114 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat